Hoppa till sidans innehåll

Kanonstart på Kanotslalom-EM

18 SEP 2020 15:24
Den svenska truppen bjöd på en pangstart när Kanotslalom-EM drog igång. Tre svenska herrar kom till start, samtliga gick vidare till semifinal. Det saknades lite för att det skulle bli en ytterligare svensk semiplats när damkvalet avgjordes.
  • Skapad: 18 SEP 2020 15:24

Det svenska Kanotslalomlandslaget balanserade tävlingsnerverna föredömligt när den internationella säsongen rivstartade med EM idag. Herrarna var först ut i den krävande Prag-forsen. I det första kvalåket fanns 20 semifinalplatser att hämta. Max Karlsson inledde med ett åk där tajmingen inte stämde, två missade portar omöjliggjorde vidare avancemang. Fredrik Wahlén var andra svensk att ta sig an EM-premiären. Han stod för ett rent åk och forsade fram mot en tid som slutligen innebar en 20:e plats och därmed knep han den sista direktplatsen. Isak Öhrström avslutade av svenskarna. Han paddlade fort och hade inga problem att, trots ett islag och 2 tilläggssekunder, klämma sig in på en trygg 13:e plats och säkrade semiplatsen. 

Max Karlsson fick chans till revansch i det andra åket där ytterligare tio platser till semifinalen stod på spel, han tog den! Ett islag på vägen ner hindrade honom inte att säkra en åttondeplats.  

Samtliga tre svenskar vidare till semifinal, ett styrkebesked!

Under eftermiddagen var det damernas, och därmed Monika Mitasikovas, tur att inleda med sitt första kvalåk. På den något tunnare damsidan var det endast 15 semifinalplatser klara efter första åket. Monika paddlade in på en 20:e plats. I andraåket grusades en eventuell semifinalplats efter en missad port och därmed 50 sekunders tillägg. 

Spännande helg att se framemot!

Lördagen bjuder på många intressanta svenska starter. Först ut, kl.10.05, är semifinalen för Isak, Fredrik och Max. Ramarna är tydliga och hårda - de tio främsta i det 30 kanotister starka startfältet går till final senare under dagen. Kl.12.58 drar finalen igång, förhoppningsvis med svenskt deltagande.

Kl.15.27 går sedan starten för lagtävlingen där Isak, Fredrik och Max kör tillsammans. Efter dagens individuella resultat finns det goda förhoppningar om ett riktigt bra lagåk.

Under söndagen är det dags för damernas semifinal- och finalpaddling. Dock tyvärr utan svenskt deltagande denna gång.

Följ mästerskapet

Liveresultat från alla åk hittar ni här: Resultat, Kanotslalom-EM, Prag 

Europeiska Kanotförbundet livesänder via sina youtube-kanal: Livesändning, Kanotslalom-EM, Prag

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info