Hoppa till sidans innehåll

Kanotförbundet får bidrag från Svenskt Friluftsliv

15 JAN 2020 13:40
Pressmeddelande. Nu är fördelningen av statsbidrag till landets friluftslivsorganisationer för år 2020 klar. Svenska Kanotförbundet får 1 002 500 kronor i form av projektbidrag.
  • Uppdaterad: 15 JAN 2020 13:40

Bidraget ska användas till att utbilda idrottslärare i säker paddling samt till att utveckla och främja paddling som lättillgänglig friluftsaktivitet för alla.

-         Kanotförbundet arbetar brett för att göra paddling tillgänglig för fler. Att ta sig ut i naturen i en kanot är enkelt och ger otroligt belönande upplevelser. Det finns paddling som passar alla, oavsett om det är fartfylld forspaddling, stillsamma turer i lugna vatten eller som allmän motionsaktivitet. Trygghet och säkerhet ska gå hand i hand med glädjefylld upplevelse. Därför satsar vi extra på att ge idrottslärare rätt kunskaper så att de kan ta ut skolelever på fina kanotupplevelser på ett tryggt sätt, säger förbundets generalsekreterare Anders Danielsson.

 Organisationen Svenskt Friluftsliv ansvarar för fördelningen av bidrag sedan år 2011. Totalt inkom 81 ansökningar från 32 olika organisationer om totalt belopp på 71 miljoner kronor och översöknings-graden var ca 49 %.

 -         Regeringens fortsatta anslag för år 2020 visar att regeringen sätter stort värde på våra friluftsorganisationer och att det finns en önskan att människor aktiverar sig och utövar friluftsliv. Rörelse och aktivitet är särskilt viktigt för våra barn och unga och jag är glad att arbetet med att utöva friluftsliv får möjlighet att utvecklas, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv.

 För att få bidrag krävs att friluftsorganisationen värnar det enkla, naturnära och långsiktigt hållbara friluftslivet. Främjar hälsa och goda möjligheter att utöva friluftsliv samt ett tryggt och säkert friluftsliv. Bidrar till att utveckla barns och ungdomars intresse för motion och friluftsliv, eller verkar för ökad kunskap om och hänsyn till natur- och kulturmiljön samt allemansrätten.

För ytterligare information
Anders Danielsson, generalsekreterare Svenska Kanotförbundet, 070-6675704, This is a mailto link
Ulf Silvander, generalsekreterare Svenskt Friluftsliv, 070-433 51 47, This is a mailto link
www.svensktfriluftsliv.se

Skribent: Katinka Ingves
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info