Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kanotförbundet växlar upp med bidrag från Svenskt Friluftsliv

25 JAN 2022 11:03
Tack vare bidrag från Svenskt Friluftsliv kommer Kanotförbundet att förverkliga målet om att ha en kommunikatör för att på ett proffsigt sätt visa upp Kanotförbundets verksamhet och friluftspaddlingen kommer att få sig en välbehövlig förstärkning.
  • Skapad: 25 JAN 2022 11:03

Innan årsskiftet till 2022 klubbades statens budget igenom. Där avsattes ytterligare 50 miljoner kronor till friluftslivet. Det innebär att friluftsorganisationerna under år 2022 delar på det totala anslaget om 97,8 miljoner kronor. Organisationen Svenskt Friluftsliv ansvarar för fördelningen av statsbidrag sedan år 2010.

Kanotförbundets verksamhet inriktad på friluftspaddling kommer att stärkas upp med ytterligare en anställd. Det innebär att en rad spännande projekt som alla syftar till att stärka friluftspaddling på olika sätt kommer att kunna genomföras under året. Bland annat kommer kanadensarpaddling i ett antal föreningar att utvecklas, och havskajakledare att fortbildas. Idrottslärare som gått utbildningen GSRT (Grundläggande Säkerhet och Räddningsteknik) i ett tidigare Svenskt Friluftsliv-projekt kommer att stöttas så att de nu gör ”gör verkstad” av sina kunskaper och tar med elever på paddelaktiviteter.

Inte nog med det, äntligen kommer Kanotförbundet att få en kommunikatör. Det innebär att allt bra som redan görs kommer att kunna synliggöras på ett helt annat sätt, och att information och aktiviteter kommer att synas mer och bättre.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet från Svenskt Friluftsliv.

Om du har missat att Kanotförbundet söker en kommunikatör samt en projektledare till friluftsprojekten så kan du hitta mer info på hemsidan eller kontakta generalsekreterare Dag Johansson This is a mailto link (eller Katinka Ingves This is a mailto link angående projektledartjänsten).

 

Skribent: Katinka Ingves
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info