Hoppa till sidans innehåll

Kanotkonvent 2020 närmar sig, med drygt 150 deltagare!

08 JAN 2020 00:39
Den 17-19 januari arrangeras Kanotkonvent 2020 på Bosön, i år med fler deltagare än någonsin då fler än 150 personer är anmälda till helgen. Kul, glädjande och upplagt för en mycket inspirerande helg tillsammans.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2020 08:53

En välfylld helg väntar deltagarna med såväl programlagda pass som gott om tid för informella samtal och givande möten. Alla deltagare har fått ett mailutskick där ni ombeds klicka i vilka av de valbara passen ni väljer. Vi önskar att ni gör detta så snart som möjligt, dock senast måndag den 13/1. Sen har vi koll på vilka pass som kräver vilka lokaler så att helgen flyter på så som den förtjänar.

Hela programmet för helgen hittar ni här.

Fredagen 17/1

Middag och registrering

För alla boende finns middagsbuffé framdukad i Bosöns stora restaurang mellan kl.17.00-19.00. För er som kommer sent har restaurangen lovat att lägga undan matlådor i ett värmeskåp inne i restaurangen, fråga i receptionen när ni kommer. Vi önskar även att ni som har möjlighet gör bort er registrering redan under fredagskvällen. Registreringen sker utanför den stora Olympiasalen där föreläsningarna på fredag kväll kommer att äga rum.

Två tjuvstarter

Då många av er kommer redan på fredag passar vi på att tjuvstarta med två spännande föreläsningar.

Först ut är Cecilia Åkesdotter som kommer att ge en kortfattad dragning inom Idrottspsykologi med fokus på den viktiga reflektionen.

Därefter kommer Henrik Forsberg, Kanotförbundets kontaktperson på Svenska Olympiska Kommittén, för att ge ett internationellt elitidrottsperspektiv kring prestationer i OS-klass och vad som leder fram till dessa.

Lördagen 18/1

Gemensam workshop-start

På lördag kommer i stort sett alla deltagare att vara på plats. Vi inleder gemensamt i stora Olympiasalen kl.09.00. Därefter väntar en fm där vi gemensamt blickar fram mot de kommande åren. Inledningsvis via en kort dragning av SKF, därefter under ledning av Riksidrottsförbundets David Gustafsson som kommer att guida oss genom en workshop. I mindre grupper kommer ni att få trängas i den stora, men i sammanhanget något för trånga, lokalen. och reflektera, diskutera och dokumentera kring Svensk kanots utveckling utifrån olika ingångar. Ett pass som bygger på allas vårt engagemang, kan bli nåt!

Olika huvudinriktningar & valbara pass

Efter lunch splittras helgen upp i de olika huvudinriktningarna. För Kanotslalomkonferensen och Tävlingsarrangörsträff, Slätvatten väntar egna program under resten av lördagen.

För SKF:s Tränarkonvent och Friluftsliv & Rekreation väntar ett antal valbara pass. Det är dessa ni väljer bland i det utskickade formuläret. Rubrikerna skvallrar en hel del om innehållet under de olika passen. Vill ni ha än mer info för att kunna göra era val är ni välkomna att höra av er.

Ett pass som redan har fått ett par frågor är "Rollverkstad i bassäng". Här kommer vi att nyttja den bassäng (variant mindre) som finns på Bosön. Två kanotister kommer att vara i vattnet och resten av deltagarna kommer att flockas runt bassängkanten. Passet kommer sedan att kretsa runt hur en roll genomförs och lärs ut. Det kommer inte att finnas tid och möjlighet för alla att prova på men alla kommer att få med sig nyttigheter.

Lördagens middag & kvällsaktivitet

På lördagskvällen vankas det middag i Mästarvillan. Kom som du är, ingen speciell klädkod eller liknande. För konventets yngre deltagare, upp till 20 år, räcker inte maten i Mästarvillan. För er krävs det den förstklassiga buffén som hittas i matsalen! För er, samt för 20-plussare som vill röra på sig, finns det en plan bokad mellan 19.30-20.30 nere i idrottshallarna för diverse bollspel.

Söndagen 19/1

För de morgonpigga finns möjlighet att inleda söndagen med ett lättare pass kl.08.00 nere i idrottshallen.

08.45 drar sedan programmet igång, återigen med valbara spår för inriktningarna SKF:s Tränarkonvent samt Friluftsliv & Rekreation. Mellan 11.00-12.00 finns det hela fem valbara spår under SKF:s Tränarkonvent. Vissa är på 60 min, andra på 30 min. Gott om utrymme för diskussion på 30 min-passen, eller en extra lång lunch.

Gemensam avslutning

Kl.14.20 samlas vi återigen allihop i stora Olympiasalen för att ta följa upp vårt gemensamma avstamp med ett lika gemensamt avslut. Innan hemfärd väntar sedan fika och sedan är 2020 års upplaga av Kanotkonventet slut.

Boende

Det är väldigt många anmälda, vilket gör att vi utnyttjar våra bokade rum till max. Är det någon som bestämt sig för att bo hemma, blir sjuk eller får andra förhinder - vänligen meddela detta så snabbt som möjligt. I övrigt behöver ni inte ta med er något särskilt, det finns sängkläder och handdukar i alla rum så fyll inte väskan i onödan.

Ekonomi

Kostnaden faktureras i efterhand. På allas bekräftelse stod grundkostnaden på 1000 kr pga att systemet inte tillåter annat. Det gäller för er som bor lör-sön utan tillval, men för er med tillval (boende fre-lör och/eller extrarum) tillkommer såklart den kostnaden. 1000 kr stämmer inte heller för konventets yngsta deltagare som betalar en lägre summa, då ingår dock inte middagen i Mästarvillan på lördagkväll.

Funderingar?

Välkommen att kontakta oss med funderingar!

Dag Johansson: This is a mailto link eller 070-37 25 448

Katinka Ingves: This is a mailto link eller 076-611 43 03

 

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info