Hoppa till sidans innehåll

Kanotpolo-VM i Saint Omer 16–21 augusti

15 AUG 2022 14:00
I franska Saint Omer har världseliten inom kanotpolo samlats för att göra upp om de ädlaste medaljerna. Sverige har två seniorlag på plats.
  • Uppdaterad: 15 AUG 2022 14:00

Imorgon drar 2022 ICF Canoe Polo World Championships igång. Mästerskapet börjar med U21 på tisdagen, men inget svenskt U21-lag är på plats. För svensk del börjar därför mästerskapet på onsdag då seniorerna drar igång med sina gruppspel. 

 

Damerna
Det har varit ett lite struligt år där framför allt damerna har varit drabbade av både skador och post-covid. Även om man arbetat med laget enligt samma plan som tidigare år så har man sänkt förhoppningarna något. Målsättningen är att, trots nämnda orsaker, komma topp 14 för att vara kvalklar till VM 2024 i Kina. 

Damerna som kommer direkt från en turnering i Belgien möter i första omgången Storbritannien, Spanien, Taiwan och Irland. Varken Taiwan eller Irland har varit ute och spelat på länge, men en topp 3 i gruppen är målet trots ett lite ovisst motstånd. 

Första matcherna
Onsdag kl. 08.35 SWE – ESP (Pitch 1)
Onsdag kl. 12.40 GBR – SWE (Pitch 4)

Laguppställning
2  Elina Lundgren
3  Rebecka Ögren
4  Lovisa Ek
5  Vilma Skagerstedt
6 
7  Nadja Hedlund (K)
8  Matilda Göterdal

 

Herrarna
Herrlaget består av ett antal unga spelare, endast 22 år gamla. I en turnering i Belfast i mitten på juli spelade laget riktigt bra. Där var motståndet i samma ålder, men här på VM möter man seniorer och då blir också både förutsättningar och målsättningar annorlunda. För att ta en plats till VM 2024 behöver laget bli topp 16. Det är dock ett hungrigt lag med potential och det känns riktigt lovande med tanke på framtiden. 

Herrarna, som anlände i lördags, har en riktigt tuff lottning där de möter starka lag från Italien och Schweiz direkt i gruppspelet. Andra lag är Tyskland som vann The World Games för några veckor sedan och Indien. Dock är det osäkert om Indien kommer till start. För att gå vidare måste laget vara topp 2 efter första omgången.

Första match
Onsdag kl. 09.10 ITA – SWE (Pitch 3)

Laguppställning 
2  Erik Malmborg (K)
3  Jesper Lindberg
4  Arvid Göterdal
5
6
7  Joel Nåbo
8  Viktor Erlandsson
9
10 Eugenio Patrone

 

Följ tävlingarna
Generell information kring mästerskapet hittar du på ICF:s hemsida här.
Tävlingsprogram hittar du här.
Resultat och ranking här.
LiveStream här.

Glöm inte att följa kanotpolos officiella Facebooksida för löpande uppdateringar – följ här. 

Skribent: Helene Ripa
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info