Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Konstruktivt Förbundsmöte i hybridvariant på Bosön

21 MAR 2022 09:56
I lördags genomfördes Förbundsmötet med hög närvaro, både i röstlängd och i diskussioner. Anna Iwarsson, mötesordförande för dagen, lotsade mötet föredömligt och fick klubba en mängd beslut i olika frågor.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2022 09:56

Efter två år med digitala Förbundsmöten, SKFs årsmöte, kunde 2022 års upplaga hållas fysiskt på Bosön. Under en distriktsträff i höstas kom dock distrikten med önskemål om att även kunna delta digitalt. Sagt och gjort och därmed blev Förbundsmötet 2022 det första hybridmötet i förbundets historia.

Ombuden var fördelade med hälften på plats på Bosön och hälften deltog digitalt. Förbundets ordförande Lars Martinsson inledde med att betona vikten av den ideella rörelsens demokratiutövning i en mycket orolig tid. Aldrig förr har det varit så viktigt att utöva demokrati som nu.

Efter att därefter ha avklarat de första formella punkterna valdes Anna Iwarsson, bl.a. vice ordförande i Riksidrottsstyrelsen, till mötesordförande. Sedan följde många goda diskussioner där 2021 summerades och lades till handlingar, motioner och propositioner avhandlades, planer för 2022 synades och personer valdes till olika roller.

Bland mängden motioner och propositioner som klubbades kan vi notera bl.a.:

  • Conny Edholms motion gällande motioner resulterade i ett förtydligande i stadgarna om att det inte är ett krav att förenings yttrande ska finnas med när motionen skickas in. 
  • För att underlätta framtida motioner röstade mötet bifall till Västerbottens motion gällande en motionsmall.
  • Mälarpiraternas motion gällande anmälningsavgifter resulterade efter diskussion, lite omformuleringar, överläggningar och tydliggöranden slutligen i att grenarna kanotslalom och störtlopp nu har fri prissättning i anmälningsavgifter till tävlingar.
  • Styrelsens proposition om att förtydliga tävlingsregler för att i särskilda fall (vilket diskuterades och betonades extra av mötet) kunna bevilja dispens för föreningsbyte fick bifall av mötet.
  • Propositionen gällande ändring av stafettklasser på Sprint-SM fick också bifall vilket innebär att klasserna nu görs om och det endast kommer att köra mixedklasser när det kommer till stafettsträckan.
  • Samtliga tilläggspropositioner som berörde ett antal regeländringar inom flera olika discipliner diskuterades och gick positiva beslut till mötes.

När det kom till personval blev det idel omval av personer, såväl till styrelsen som i revisors- och disciplinnämndsvalen. I valberedningen fick Katrin Sandberg och Sanna Wahlén fortsatt förtroende. De kompletteras med mötets enda nyval i Thomas Claesson som valdes in och tar Micke Stensils plats. Micke, som varit ett ankare i valberedningen sedan 2009, kunde inte vara på plats och få en ordentlig avtackning men har gjort en stor insats och är värd alla tack!

Efter att valberedningen var vald lämnade Anna Iwarsson över till Lars Martinsson som tackade för förtroendet för ytterligare ett år som ordförande och blickade kort fram mot ett spännande 2022. Anna tackades för att på ett proffsigt, lättsamt och tydligt sätt lett mötet. Hon mottog ett lottpaket från Svenska Spel men framförallt gåvobevis där SKF i år valt att skänka ett bidrag till Unicefs arbete i Ukraina. Även sekreterare Anders Danielsson, som var med digitalt, tackades och får motta sin present vid ett annat tillfälle.

Nu ska protokollet justeras och kommer sedan finnas tillgängligt här på hemsidan. Genomförda stadgeändringar ska skickas till RF för granskning och sedan publiceras den uppdaterade versionen. Likaså ska de tävlingsregler som blev ändrade skrivas om och publiceras.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info