Hoppa till sidans innehåll

Kurs ”Akut Omhändertagande i Vildmark”

08 SEP 2022 13:01
Nu kan vi erbjuda Adventure Medicine’s utbildning ”AOV för kanotister” till rabatterat pris. Kursen AOV, eller motsvarande, är ett förkunskapskrav för dig som vill gå Svenska Kanotförbundets Ledarutbildning Steg 3.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2022 13:01

Vad gör du om någon har skadat sig? Eller mår dåligt? Vet du hur man stoppar livshotande blödningar eller tar hand om en stukad fot? Kursen ”Akut Omhändertagande i Vildmark (AOV) för kanotister” är en omfattande teoretisk e-utbildning samt två fullspäckade dagar som gör dig redo för nästa äventyr eller för att du på ett tryggt och säkert sätt kunna vägleda dina deltagare. Adventure Medicins instruktörer är legitimerade läkare och sjuksköterskor med stor egen erfarenhet av både friluftsliv och akut omhändertagande i vildmark. Kursen motsvarar fjälledarnormens krav. 

Inga förkunskaper behövs, men kursen ”AOV för kanotister” eller motsvarande är ett förkunskapskrav om du vill gå vår ”Ledarutbildning Steg 3” som startar 12 november 2022. 

Vill du veta mer om "Ledarutbildning Steg 3" är du välkommen att kontakt Jonas Forsmark, This is a mailto link.

 

Om kursen "AOV för kanotister"
Kursen ”AOV för kanotister” är utformad för att ge dig en god förståelse och relevanta färdigheter av akut omhändertagande i vildmark. Målsättningen är att du ska bli trygga med att vara först på plats vid en olycka, värdera symptom och kunna resonera kring evakuering. Kursen består av inläsning, föreläsningar, seminarier, gruppdiskussioner och många praktiska övningar.
Kursen består av en teoretisk och en praktisk del. En e-utbildningen inklusive den teoretiska examinationen genomförs i god tid innan kursen hemma. Den praktiska delen sker under två intensiva dagar då det varvas falldiskussioner med övningar och scenarier. 
Godkända elever erhåller Adventure Medicine’s certifiering i ”AOV för kanotister”. Certifikatet är giltigt i tre år och kan förlängas genom att gå Adventure Medicine’s Re-certifieringskurs.

Läs mer om kursen och dess innehåll på Adventure Medicine’s hemsida här

Plats och datum, praktisk del 
Huskvarna Kanotklubb 5–6 november 2022.
Observera att den teoretiska delen som består av en e-utbildning inklusive teoretisk examination måste göras på egen hand före praktikdelen. 

Anmälan
Anmälan sker via mail till This is a mailto link. Sista anmälningsdag är 7 oktober 2022.

 

Frågor
Välkommen att ta kontakt med oss om du har frågor eller funderingar.

AOV för kanotister – Katinka Ingves, This is a mailto link

Ledarutbildning Steg 3 – Jonas Forsmark, This is a mailto link

 

Foto: Adventure Medicine

Skribent: Helene Ripa
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info