Hoppa till sidans innehåll

Lärorik världscuphelg med silverskimmer

22 JUN 2021 13:23
  • Skapad: 22 JUN 2021 13:23

Efter en stark inledning under lördagens Shorttrack-tävlingar där Melina Andersson paddlade hem ett silver väntade den långa maratondistansen på söndagen.

Det blev en struligare dag med en del kanotister som fick brottar med skräp i rodren. För svensk del blev det även två tippningar som innebar en hel del tidstapp. Melina välte när hon låg 2:a. Hon tog dock tillfället i akt och körde på ensam, gjorde jättefina lyft och visade hög kapacitet i paddlingen. Rebecka välte när hon låg 5-6:a ungefär halvvägs in i loppet. Hon var ändå hyfsat snabbt upp och fullföljde loppet. Johanna körde bra, fick dock rodret fullt av skräp sista varvet och tappade fighten om 8:e-platsen. Men alla tjejer fick väldigt bra start o var med i toppen i början, en mycket viktig del i ett maratonlopp.

Killarna hade de tufft i starten. Eric missade lite i ett lyft och tappade klungan som tillslut slogs om 5:e-platsen. Han hamnade i ett ingemansland och körde själv 75 % av loppet, men fick slutligen spurta mot gårdagens vinnare om 10:e platsen. Isak var med i Erics klunga men fick även han skräp i rodret, tappade tid men körde sedan stabilt loppet igenom.

Alla fick med lärorika erfarenheter av tävling i hård konkurrens vilket var ett viktigt syfte med tävlingen. Det finns potential för mer och med rätt erfarenhet underlättar det att göra rätt val under loppen, hitta rätt positioner och bli trygg med alla tekniska och taktiska moment även under stor ansträngning.

Mer från Maratonlandslagets framfart hittar ni på deras facebook-sida.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info