Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Melina Andersson guld-historisk på Kanot-VM igen!

30 SEP 2022 19:09
Under fredagens maraton (23 km) i U23-klassen vann Melina Andersson, Bråvikens Kanotklubb, överlägset och blev därmed första kvinna att både vinna i U23-klassen och en seniorklass på VM någonsin!
  • Uppdaterad: 30 SEP 2022 19:09

Tävlingarna på VM i kanotmaraton fortsatte under fredagen och i damernas U23-klass över 23 km startade gårdagens VM-guldmedaljör Melina Andersson från Bråvikens Kanotklubb. Precis som igår tog hon från start kommandot i starten och spräckte fältet när hon kom loss med en trio tillsammans med Scepe från Ungern och Mckenzie från Sydafrika.

Tävlingsplanen var att hålla igen lite under första halvan av loppet och därefter börja grilla sina motståndare, men med stark löpning redan efter nio kilometer i det första lyftet där man springer en kort bit med kanoten, fick hon en lucka på 20 meter.

Luckan ökade försiktigt till en början, men efter att Melina blev medveten om försprånget ökade hon farten och kunde defilera in i mål som segrare med över två minuter till andraplatsen.

Tävlingarna fortsätter på lördagen

Under lördagen är det dags för juniorherrarna att entra scenen, när Axel Nilvéus Olofsson från Malmö Kanotklubb startar i K1 23 km under morgonen. På eftermiddagen söker Martin Nathell från Ängelholms Rodd och Kanotklubb revanch efter torsdagens kapsejsning i Short track, nu i K1 Maraton 30km. Med på startlinjen får han sällskap av Ivan Krüger från Örnsbergs Kanotsällskap.

Hurvida Melina även startar i K1 Senior, beslutas under fredagskvällen.

Kontakt på plats:

Danny Hallmén, Förbundskapten
+4673-625 41 98
This is a mailto link

Foto: ICF

Skribent: Danny Hallmén
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info