Hoppa till sidans innehåll

Menning & Nathell laddade för EM

03 JUN 2021 10:01
Nu inleds Sprint-EM i Poznan, Polen. En svensk vass duo utgör en liten men mycket vass trupp, Petter Menning och Martin Nathell är redo att ta sig an den europeiska eliten!
  • Skapad: 03 JUN 2021 10:01

Idag, torsdag, inleds Sprint-EM. Efter att tyska Duisburg dragit sig ur arrangemanget p.g.a. strikta nationella regler utifrån corona ställdes EM först in men landade slutligen i en lösning att de rutinerade arrangörerna i Poznan tog över. Och nu är det dags!

Svenska truppen

Det är en liten mästerskapstrupp som är på plats i Poznan med duon Petter Menning och Martin Nathell. Övriga landslagskanotister ligger antigen i en annan träningsfas där EM var svår att få in eller kommer att köra den nationella sprintpremiären i Jönköping i helgen.

Petter Menning, K1 200 m

OS-klara Petter Menning kommer att för tredje gången sedan mitten av maj möta stora delar av världseliten. Europa dominerar även på K1 200 m och på EM samlas en hel del av de allra främsta. Nu senast i Ryssland paddlade Petter hem ett silver, ynka hundradelar från segern. I Szeged helgen innan var han sjua. Det är täta lopp på 200-distansen och även i Poznan lär det vara tion- och hundradelar som skiljer. Klar favorit är dock britten Liam Heath som vann i Ungern, honom möter Petter direkt i försöksheatet som drar igång på fredag kl.11.35.

Martin Nathell, K1 500 m, 1000 m & 5000 m

Martin Nathell har på de två inledande OS-kval och Världscuptävlingarna visat att han har tagit ytterligare ett kliv närmare världseliten. Det räckte inte fram till en kvalplats till Tokyo men han var med i kampen, framför allt i Ryssland för ett par helger sedan.

I Ungern gick han till final på K1 500 m och var tvåa i B-finalen på K1 1000 m. Klara finalchanser på bägge distanserna även nu på EM. På 5000 m gick Martin mot medalj på världscupen i Ryssland när ett åskväder drog in rakt över banan och tvingade arrangören att avbryta loppet, revanschläge på EM!

K1 1000 m är först ut, försöksheat nu idag (torsdag) kl.10.18.

K1 500 m-försöket avgörs även det idag, Martin kör kl.15.15.

K1 5000 m avgörs i vanlig ordning som direktfinal och avslutar EM-tävlingarna på söndag kl.14.08.

Följ tävlingarna

Resultat från EM hittar ni här.

Livesändning från EM hittar ni här.

Följ även landslaget via via deras facebook-sida eller insta-konto.


E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info