Hoppa till sidans innehåll

Motioner & Propositioner inför Förbundsmötet 2021

01 FEB 2021 08:00
Igår skickades motioner, med styrelsens tillhörande motionssvar, samt propositioner ut till SKFs 13 distrikt. Elva motioner och ett gäng propositioner ligger på bordet inför mötet den 20 mars.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2021 08:43

Inför Kanotförbundets årsmöte, "Förbundsmötet" har ett antal nyheter under hösten/vintern presenterat olika centrala händelser inför mötet.

Nu är det tid för ytterligare en nyhet inför mötet den 20 mars, som likt 2020 kommer att hållas digitalt.

Årets motioner och propositioner

Inför Förbundsmötet skickades elva motioner in; sex från en enskild medlem, fyra från föreningar samt en från ett distrikt.

En motion är alltså ett förslag till ärende att tas upp på Förbundsmötet. Motionen innehåller en beskrivning av aktuellt område samt ett förslag på något som motionären föreslår ska ändras, tillföras etc.

Kanotförbundets styrelse tar emot motionerna, läser igenom dem och kommer sedan överens om ett motionssvar. Motionssvaret innehåller styrelsens syn på ärendet med ett förslag på om de anser att Förbundsmötet ska rösta bifall (ja) eller avslag (nej) till motionens förslag, alternativt om det kan anses att motionen är besvarad eller tillgodosedd.

Till Förbundsmötet lägger även styrelsen fram olika förslag till ärenden - propositioner. Till 2021 års möte har styrelsen lagt fram åtta propositioner. Bl.a. om att ansöka om SM-status för K4 Mix 500 m samt att införa K2 Mix 500 m på SM-programmet, båda dessa har även Conny Edholm motionerat om. Propositionerna handlar även om att göra några justeringar i kanotförbundets stadgar efter tidigare beslut. Styrelsen har även lagt fram förslag om vissa ändringar i de allmänna tävlingsreglerna (ATR) som reglerar SKFs tävlingsverksamhet. Det finns även en omfattande proposition som tar ett helhetsgrepp om tävlingsreglerna för SUP med en mängd olika förändringar. 

Alla motioner samt styrelsens motionssvar och propositioner hittar ni här: Årets motioner och propositioner.

Om det finns synpunkter på innehåll och förslag på förbättrad utformning i någon fråga så är ni välkomna att skicka in dessa. Detta görs i så fall till Dag Johansson, som är styrelsens kontaktperson, på This is a mailto link. Vid förändringar finns möjligheten att skicka ut reviderade förslag som mötesdeltagarna hinner ta till sig och reflektera över innan Förbundsmötet.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info