Hoppa till sidans innehåll

Nenad Martinis ny Förbundskapten för Kanotslalom!

16 JAN 2022 00:06
Kanotförbundet har gjort klart med Nenad Martinis som ny Förbundskapten för Kanotslalom under 2022. En viktig pusselbit i att skapa en stabil organisation runt ett av våra två olympiska landslag!
  • Skapad: 16 JAN 2022 00:06

Nenad Martinis har funnits med som ledare och coach under många år och intensifierat sitt arbete de senaste åren då han varit med som coach på ett flertal av landslagets tävlingar under 2020 och 2021. Nu får han en viktig uppgift i att leda Kanotslalomlandslaget, såväl senior som J & U23, under en spännande säsong med både EM och VM samt ett gäng världscuptävlingar samt J & U23 VM och EM.

- Väldigt inspirerande att få ta sig an det här uppdraget och få chansen att leda Kanotslalomlandslaget under 2022. Jag känner stora delar av laget sedan tidigare och vet att det finns en stor potential när allting stämmer, jag ser framemot att få vara en del i att stötta gänget i deras satsning framåt, sammanfattar Nenad.

De svenska slalomkanotisterna har visat hög kapacitet de senaste åren, inom både Kanotslalom och den nyare grenen Extremslalom (i Sverige även känt som Kajakcross). Båda grenarna kommer att vara OS-grenar i Paris 2024. Kanotslalom har en lång historia på OS-programmet medan det blir debut för Extremslalomen. Redan nästa år, på VM 2023, är det dags för OS-kval.

Nenad kommer att verka som Förbundskapten på 50 % och kliver på sitt nya uppdrag omgående. Svensk Kanotslalom befinner sig både i ett spännande och utmanande läge. Toppkanotisterna har de senaste åren har blommat ut alltmer och visat att de tillhör den yppersta världseliten vid ett antal tillfällen. Det fylls även på med några yngre kanotister, där några har visat kapacitet även internationellt. Utmaningarna består främst av att vi behöver bli fler som fyller på, framförallt på dam/flick-sidan men även fler i herr- och pojkklasserna.

Med en Förbundskapten skapas en starkare organisation på elitsidan, där Kanotslalomkommittén Elit såklart fortsatt kommer att finnas kvar och stötta utifrån deras roll, för att på bästa sätt skapa förutsättningar för fortsatta framgångar.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info