Hoppa till sidans innehåll

Nu börjar Maraton VM i Rumänien!

29 SEP 2021 21:49
Det är dags för årets sista internationella mästerskap i slätvatten med VM i Maraton i rumänska Pitesti. Det är dessutom första gången maratonlandslaget tävlar på ett mästerskap sedan 2019, med flera starka kanotister på startlinjen!
  • Uppdaterad: 29 SEP 2021 21:49

Det är en stark och stolt, men något decimerad trupp av junior-, U23- och seniorkanotister. VM-förberedelserna blev speciella när Dennis Lindberg från Finspångs kanotklubb kollapsade under det VM-förberedande lägret i Nyköping och fick föras till sjukhus. Dennis som visat en imponerande utvecklingskurva och tog hem två SM-medaljer i K1 så sent som på SM i Maraton i Södertälje, fick i sista stund en av platserna till VM och sitt första landslagsuppdrag, för att köra K2 med sin tvillingbror och meriterade kanotisten Joakim Lindberg. Från en vecka till en annan gick en dröm i uppfyllelse och raserades.

”Det är så otroligt tråkigt att inte få se Dennis här på plats på VM, han var verkligen värd platsen! Samtidigt som vi andra fick påminna oss om vad som är viktigast i livet och vilken förmån vi som är här har. Att få göra det vi älskar och dessutom få möjligheten att representera Sverige på absolut högsta nivå. Det är en otrolig förmån, som inte alla har möjlighet till. Vi hoppas på god återhämtning för Dennis och vi som är på plats ska ta vårt tillfälle i akt och köra så bra vi bara kan” säger förbundskapten Danny Hallmén.

 

Loppen, truppen och svenska tider

Torsdag

07:45 – K1 Maraton 18km, Junior dam : Ella Richter

09:45 – K1 Short track 3,5km försök, Senior dam: Rebecka Georgsdotter

10:15 – K1 Short track 3,5km försök, Senior dam: Melina Andersson

10:45 – K1 Short track 3,5km försök, Senior herr: Isak Maxstad

11:15 – K1 Short track 3,5km försök, Senior herr: Joakim Lindberg

16:00 – K1 Short track 3,5km final, Senior dam

16:30 – K1 Short track 3,5km final, Senior herr

 

Fredag

07:45 – K2 Maraton 18km, Junior dam: Ella Richter/Elin Nyman

13:00 – K1 Maraton 22km, U23 dam: Rebecka Georgsdotter & Melina Andersson

15:00 – K1 Maraton 26km, U23 herr: Eric Hedin & Karl Brodén


Lördag

07:15 – K1 Maraton 22km, Junior herr: Johan Myrberg

14:45 – K1 Maraton 30km, Senior herr: Joakim Lindberg (ev Karl Brodén)

 

Söndag

11:00 – K2 Maraton 26km, Senior dam: Rebecka Georgsdotter/Melina Andersson

13:00 – K2 Maraton 30km, Senior herr: Eric Hedin/Isak Maxstad (ev en båt till)

 

Det är som sagt en stark trupp på plats, men också svårt att bedöma läget när senaste VM kördes 2019. Många gör dessutom debut i VM-sammanhang, så förhoppningen är att komma här ifrån med positiva erfarenheter och fina placeringar.

Två kanotister sticker kanske ut, med bland annat Joakim Lindberg som har vart långtidsskadad i en armbåge och gör sin första landslagsstart sedan just VM 2019. Där han kom hem med väldigt fina 5:e, 6:e och 8:e placeringar i bagaget. Här hemma i Sverige har han dominerat i sommar och varit en klass för sig på de svenska tävlingarna, så vi vet att formen är god.

Melina Andersson som debuterade i maratonlandslaget i våras vid världscupen i Paris, skrällde till sig ett världscups-silver i Short track, så det ska bli spännande att se vad hon kan åstadkomma under ett VM!

Eric Hedin, Rebecka Georgsdotter och Karl Brodén har fina placeringar sedan tidigare i juniorklasserna, men har nu gått upp i en spännande U23-klass. Isak Maxstad har likaså landslagsuppdrag i bagaget, men gör debut på VM och har visat att han tagit ett kliv under de svenska tävlingarna. Johan Myrberg, Ella Richter och Elin Nyman gör alla debut i maratonlandslaget, där det blir spännande att se var de står sig i de stora startfälten i juniorklasserna

 

Följ VM i Rumänien

Det svenska laget följs bäst via maratonlandslagets facebook-sidan och instagram.

Livesändningar från VM-tävlingarna finns att ta del av på ICF’s Youtube-kanal

Information, länkar till startlistor och resultat och mycket mer finns här: Maraton-VM, Rumänien

Skribent: Danny Hallmén
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd KanotcentralAlandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info