Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nya restriktioner för att bromsa smittspridning

23 DEC 2021 10:51
I takt med att smittspridningen pekar uppåt igen har ett antal restriktioner införts, bl.a. avråds från läger, cuper och andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligen inte samlas.
  • Uppdaterad: 23 DEC 2021 10:51

Vid det här laget finns det en trötthet, men även en upparbetad erfarenhet, av att anpassa oss till rådande smittoläge och aktuella restriktioner.

Från idag, den 23 december, införs ett antal restriktioner som tillsammans ska bidra till att hejda den negativa utveckling som vi just nu är inne i. Precis som tidigare vilar ett ansvar på enskilda individer och organisationer att tänka till och vidta nödvändiga åtgärder för att bidra till att - framförallt - undvika att trängsel uppstår.

I vanlig ordning finns information, frågor & svar, länkar till vidare läsning etc. på Riksidrottsförbundets samlingssida "Coronaviruset & Idrottsrörelsen"  

Bland restriktionerna finns bl.a. följande som träffar idrotten:

  • Mellan den 23 december 2021 och den 16 januari 2022 införs en avrådan till föreningar för kultur, idrott och fritid från att ordna eller delta i läger, cuper eller andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas. Enstaka aktiviteter, matcher och endagstävlingar, av typen seriespel eller motsvarande kan genomföras. Avrådan gäller inte sådan idrott som är yrkesmässig.

Kanot är inte inne i högsäsong men likväl kan det finnas initiativ som behöver ses över utifrån denna avårdan. Det finns idag ingen information om vad som gäller efter den 16 januari utan myndigheterna återkommer närmare inpå.

De klubbar med egna gym träffas behöver även se över och planera för att trängsel inte uppstår, varje person ska ha minst 10 kvm. Med undantag för barn och ungdomar födda 2002 och senare.

Kanotkonvent 2022

Restriktionerna innebär givetvis stora hinder för det planerade konventet den 21-23 januari. Osäkerheten kring vad som gäller efter den 16 januari utifrån punkten ovan är stor och besked väntas inte komma förrän närmare inpå det nu gällande slutdatumet 16/1. Det skapar en alltför kort framförhållning att jobba med. Arrangörsgruppen har dialog med Bosön och mer information kommer att skickas ut till de runt 160 anmälda deltagarna under nästa vecka, 28 el 29/12.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info