Hoppa till sidans innehåll

Nya tävlingar & nya möjligheter igång i Ryssland!

20 MAJ 2021 10:12
Nytt OS-kval och nya Världscuptävlingar är igång i Barnaul, Ryssland. Torsdagen ägnas fullt ut till OS-kvalet som avslutas under fredagen parallellt med att världscupen drar igång.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2021 10:12

Sista tåget till Tokyo

Idag torsdag är det fullt fokus på försök och semifinaler på OS-kvaldistanserna. För svensk del innebär det en sista chans för Moa Wikberg och Martin Nathell att kvala en svensk plats till Tokyo. Precis som i Ungern förra veckan är kriterierna mycket tuffa, det krävs en prestation på toppen av deras förmåga för att vinna. Endast vinst ger en kvalad kvotplats. Men både Moa och Martin visade att det kan vara med i den yppersta toppen förra helgen så möjligheten finns.

Världscup II inleds på fredag

Parallellt med att OS-kvalet avgörs drar även Världscup II igång. Förra helgen gav en hel del positiva besked om att den svenska truppen.

Petter Menning, som igår blev OS-klar, får en ny värdefull genomkörare mot resten av världstoppen. Han var sjua förra helgen, chans på ett steg uppåt nu. Petter paddlar även K2 Mix 200 m i Barnaul. I par med Melina Andersson bildar han en på förhand mycket vass duo!

Den svenska Herr-K2:an med Dennis Kernen och Albert Petersson ställdes precis utanför A-finalen i Szeged och levererade fina prestationer i B-finalerna över 1000 och 500 m. Kan de nå deras första VC-final i Barnaul?

Damernas K2:a med Melina Andersson och Johanna Johansson paddlar i ett riktigt getingbo av snabba K2:or. De missade vidare avancemang från semifinalerna på både 500 och 200 m senast, men det finns klart inom räckhåll.

Martin Nathell revenscherade sig efter en knapp finalmiss på 1000 m och tog sig till final på 500 m, läge för en finaldubbel denna helg!

Moa Wikberg tog sig till final i OS-kvalet (femma) och till B-final under världscupen i Szeged. Här finns potential för ytterligare vassa lopp.

Theodor Orban bärgade et silver i Mix-K2:an med Linnea Stensils förra helgen. Dessvärre vägde kanoten för lätt i den efterföljande båtkontrollen och duon diskades. Tråkigt värre såklart men ny chans i Barnaul. Nu i par med Johanna Johansson. Theo får även nya möjligheter på de kortare K1-distanserna.

Följ tävlingarna

Information om, och länkar till, livesändningar och resultat från Barnaul hittar ni på ICFs sida för tävlingarna: OS-kval och Världscup II, Barnaul

Följ även landslaget via via deras facebook-sida eller insta-konto.

  

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info