Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ny, spännande ledarstab runt U16-landslaget

24 MAR 2022 16:11
Lovisa "Lofsan" Sandström kliver in som Förbundskapten för U16-landslaget i Sprint och bildar ansvarig ledarduo tillsammans med Conny Edholm. Därutöver involveras även två yngre tränare till ledarstaben i en parallell utbildningssatsning.
  • Skapad: 24 MAR 2022 16:11

När Alva Johansson valde att kliva av sitt uppdrag inför säsongen 2022 inledde SKF ett arbete för att söka hennes ersättare, och har nu landat i en färdig organisation! Det blir Lovisa Sandström som, tillsammans med Conny Edholm, kommer att vara ansvariga Förbundskaptener för U16-landslaget. I vanlig ordning är det Sprint-NM som utgör främsta tävlingsmålet för laget. Årets upplaga arrangeras i Finland första helgen i augusti. 38-åriga Lovisa Sandström bor i Stockholm och är engagerad som tränare i Örnsbergs Kanotsällskap. Hon har en egen bakgrund som kanotist, gick på Kanotgymnasiet och var själv med i U16-landslaget runt millennieskiftet. Hon avslutade förvisso sin kanotsatsning åren därefter men har, efter plugg på GIH, fortsatt att brinna för träning och rörelse. Lovisa driver företag inom området, har skrivit en handfull böcker och håller uppskattade föreläsningar. Mellan 2018-2020 satt hon med i Kanotförbundets styrelse och har nu sedan ett par år tillbaka tagit en tränarroll i Örnsberg och är med och bygger upp den ungdomsverksamhet som nu är igång där. Nu ser hon fram emot att få vara en del av U16-landslaget och dela med sig av sin kunskap under både läger och tävlingar.

Utöver Lovisa och Conny involveras även ett par yngre tränare till verksamheten för att vara med och bidra i verksamheten. Kalle Andrée och Ebba Thoor kommer båda att få en roll i ledarstaben parallellt med att delta i förbundets tränarutbildning. I processen med att tillsätta U16-tränare har förbundet även knutit till sig Växjö KCs tränare Giangiacomo ”Janko” Bravo som kommer att finnas med runt elitverksamheten och vara en resurs i bl.a. arbetet med att analysera olika data som samlas in för att skapa förståelse för såväl tränare som aktiva.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info