Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nytillskott på förbundet - välkommen Åsa!

19 MAJ 2022 14:14
Åsa Andersson är nu igång på sin tjänst på kanotförbundet. En anställning som möjliggörs via bidrag från Svenskt Friluftsliv och kommer skapa än mer tryck i förbundets arbete med att möjliggöra friluftspaddling.
  • Skapad: 19 MAJ 2022 14:14

Under våren har Åsa varvat upp och från 1 maj är hon igång för fullt i sin nya roll förbundet. Det finns såklart mycket att lära men redan nu har Åsa kommit igång ordentligt. Kort om Åsa, vem hon är och vad hon kommer att göra på förbundet tänkte vi att hon berättar bäst själv. Sagt och gjort, nedan får ni lära känna förbundets senaste tillskott på friluftssidan. Känner ni direkt att ni vill veta mer så nås Åsa på This is a mailto link eller 076-831 84 05.


Men visst är det kul!

Jag är en glad havskajakpaddlare som bor nästan mitt i den bohuslänska skärgården, med närhet till de kanske finaste paddelvattnen (tycker ju jag då) vid Bovallstrand i norra Bohuslän. När jag inte paddlar umgås jag med familjen, lagar god mat och vandrar gärna.

Min paddlingskarriär började som barn i familjens hemmabygge, en dukad träkajak med gigantisk sittbrunn och tung som en traktor som jag och mina kompisar släpade upp och ner i Mälaren där jag växte upp. Kanske byggdes de första paddelmusklerna här, åtminstone så föddes min paddlingspassion definitivt. Den har sedermera utvecklats vidare via kanadensarpaddling i scouterna till kajakpaddling och nu som havskajakledare hos Friluftsfrämjandet.

Yrkesmässigt har jag en bakgrund som besöksnäringsutvecklare, projektledare, marknadsförare och journalist, bland annat.

Summan av allt detta tänker jag kommer till god nytta nu när jag får jobba med det jag tycker är roligast av allt – att få fler att upptäcka glädjen i att paddla, på ett tryggt och säkert sätt.

Detta uppdrag innebär för mig också att bygga relationer, att utvecklas tillsammans.

Rent konkret kommer jag bland annat att arbeta med havskajakledarlägret i Gryt den 26-27 augusti, ansvara för en uppföljning av projektet säker paddling i skolan, utveckla kanadensarpaddlingen hos de föreningar som vill komma igång mer med detta och vara med och driva förbundets säkerhetsarbete.

Jag hoppas också få möjlighet att möta många av alla engagerade paddlare, ledare, entreprenörer och entusiaster på riktigt. Det är här hos er som det verkligen händer. Jag ser fram emot att få vara en del av detta!

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info