Hoppa till sidans innehåll
Foto: User

Offensiv styrelsehelg på Rindö

07 OKT 2020 22:50
Kanotförbundets styrelse intog en kreativ miljö ute på Rindö den gångna helgen för att både lära känna varandra och blicka framåt tillsammans.
  • Skapad: 07 OKT 2020 22:50

Precis som övrig verksamhet har styrelsearbetet inom förbundet fått ställa om. Sedan det uppskjutna årsmötet som slutligen genomfördes digitalt i slutet av april har styrelsen endast träffats via en mängd Teams-möten. Men under den gångna helgen var det dags (äntligen) för ett första fysiskt möte. Träffen hölls ute på Rindö i en kreativ och luftig miljö i "Överkstan". 


Härlig miljö i "Överkstan" på Rindö. SUP-brädor inne i lokalen, ett gäng kajaker,
en canadensare utanför och med havet som granne ramade in helgen perfekt.

Målet med helgen var inte minst att få en möjlighet att lära känna varandra och tillsammans få dyka ner i förbundets breda verksamhet och inleda ett målarbete för framtiden. Ekonomi och "utvecklingsarbete" utgjorde huvudområden för helgens agenda. Helgen inleddes med middag på fredagskvällen och intervjupresentationer. Lördagsmorgonen bjöd på ett uppskattat uteträningspass under ledning av öns idrottsklubb innan gänget kröp in i konferenslokalen och dammade av de presentationer som inte hanns med kvällen innan. Därefter tog en dragning kring ekonomi vid med fokus på prognos 2020. Efter en inledande tveksamhet i våras var detta år skulle ta vägen verksamhets- och ekonomimässigt talar allt för att året nu kommer att landa på ett ganska stort plusresultat. Fortfarande finns det dock en viss osäkerhet kring ett fåtal internationella aktiviteter som kommer att påverka det slutliga resultatet.

Därefter tog det mer utvecklingsbetonade arbetet vid med en avstämningsstart i föregående styrelsemötes diskussion kring "varför finns vi till". Sedan delades gruppen in i par som tog sig an förbundets vision och värdegrund genom en rundtur där var och en av de olika punkterna fick skattas utifrån relevans/aktualitet/attraktivitet. När rundturen var klar fick de olika punkterna en genomgång med diskussion. Styrelsen ansåg att det visionen och värdegrunden innehåller många bra delar men ser ett behov av uppdatering till "form" och i vissa delar även till innehåll. Från vision och värdegrund till ett bock med framtidsspaning. Utifrån en knapp kvartslång filmsnutt med trendspaning diskuterades olika möjlighter och hot inför framtiden.

Efter många goda diskussioner hade det hunnit bli sen eftermiddag innan gruppen blev två kvartetter som tog sig an en framtidssyftande bred frågeställning kring "vad vill vi uppnå/åstadkomma". Diskussioner som snabbt kom igång och sedan pausades för mat. Middagen åts på plats i konferenslokalen och samtalen fortsatte till sen kväll.

Första delen av söndag fm ägnades åt att ta vid diskussionerma där gårdagskvällens pausades innan de båad grupperna strålade samman för att dela med sig av vad som sagts. Verksamhet, organisation, resurser, marknadsföring, friluftsliv, kommunikation, elit, jämställdhet, inkludering är några av delarna som samtalen kretsade runt.

 
Högst upp fr.v: Astrid och Lena. Mellanraden fr.v: Marcus, Staffan, Magnus, Lars.
Längst ner fr.v: Dag (Generalsekreterare) och Jessica.
 

Helgen flög farm och till slut var det dags att summera och även hinna blicka fram mot kommade år. En fullmatad helg var till ända. Målsättningarna att lära känna både varandra och verksamheten bättre uppfylldes tillsammans med flera utvecklingsdiskussioner.

Närmast väntar en utvärdering och summering av helgen (via Teams) för styrelsens del innan arbete tar vid inom olika arbetsområden, både med fokus på här och nu och åren framåt.     

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info