Hoppa till sidans innehåll

Öhrström & Holmer testar OS-banan i Tokyo!

18 OKT 2019 22:21
Isak Öhrström och Erik Holmer är på plats i Tokyo för testtävling inför Tokyo-OS nästa år.
  • Skapad: 18 OKT 2019 22:21

Isak Öhrström och Erik Holmer är tillsammans med Förbundskapten Sixten Björklund på plats i Tokyo för tävlingar i den nya OS-slalombanan. Detta är de första och enda tävlingarna i banan innan OS.

Nu till helgen 18-20 oktober genomförs en så kallad elimineringstävling där max två deltagare från varje land får delta. De bästa i denna tävling går vidare till den så kallade testtävlingen som går helgen 25-27 oktober. Det svenska deltagandet på tävlingarna sker i ett samarbete mellan kanotförbundet och Svenska olympiska kommitté. Förutom träning och tävling ska laget tillsammans med SOK titta på träningsplats som skulle kunna användas för uppladdning i samband med OS nästa år.

Det är inte någon uttagen till OS ännu, men förhoppningarna är att prestera så pass bra på uttagningstävlingarna i London och eventuellt Ivrea nästa år så att SOK ska ta ut någon till OS. En plats för Sverige är klar, den säkrade Isak vid VM i Spanien i september. Förutom tävlingarna som går nu dessa helger kommer det att finnas 60 möjliga träningsdagar i banan fram till OS som går i slutet av juli 2020.

OS-banan i Tokyo är 220 meter lång, har en fallhöjd på 4,5 meter och ett vattenflöde på 12 m3/s. Det är en stor anläggning med en stor uppvärmningsbassäng och träningsbana där vattnet strömmar med hjälp av vattenjet. Banan ligger i hamnområdet i Tokyo, bredvid Disneyland och inte så lång från kanotsprintbanan och det område där OS-byn kommer att finnas.

Elimineringstävlingen började under fredagen med kval för herrar C1 och damer K1. Svenskarna, det vill säga Isak Öhrström och Erik Holmer, kör kval på lördag och på söndag är det finaler i elimineringstävlingen, även kallad NHK Cup.

Starttider med svenska intresse japansk tid (+7 timmar)

Lördag 19 okt
09:43 Herrar K1 heat 1
12:58 Herrar K1 heat 2

Söndag 20 okt
12:49 Herrar K1 semifinal
15:10 Herrar K1 final

Följ tävlingarna i Tokyo

Resultat från tävlingarna i Tokyo hittar ni här.

Fler bilder och inlägg från Tokyo, bl.a. om den kraftiga tyfon som drog in över området, finns att läsa på landslagets facebook-sida.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info