Hoppa till sidans innehåll

Olympic Hope-äventyr för KG-elever

26 SEP 2019 11:31
Jättetävlingen Olympic Hopes utgör en given höjdpunkt för vissa av eleverna vid Kanotgymnasiet. Årets tävling avgjordes i Bratislava där goda prestationer, lärorika möten och mycket inspiration inkasserades.
  • Skapad: 26 SEP 2019 11:31

Mats Johansen, Kanotgymnasiets ena tränare summerar intrycken och prestationerna från årets Olympic Hopes-tävlingar.

Kanotgymnasiet hade återigen förmånen att vara med på en av världens största kanottävlingar för ungdomar, Olympic Hopes, som denna gång gick i Bratislava, Slovakien. 850 deltagare från drygt 40 länder, gör ju detta till en fantastisk och rolig tävling, samtidigt som konkurrensen är benhård!

Vi har fyra uttalade mål med denna tävling; Internationell rutin, prestera på max, skapa kontakter och framförallt inspiration för fortsatt satsning. Det blev check på samtliga, även om ett milt pushande i några fall behövdes i kontaktskapandet… I tältet hördes också ett och annat ”f-n vad jag ska träna till nästa år!”

De som också lyckades med fina resultat var bland annat Hugo Lagerstam som tog sig till B-final både på 1000 och 500m, med en 4:e- respektive 2:a-plats samt Eric Hedin som slutade 7:a i B-final på 1000m.

Jesper Johansson var laddad inför K-1 200m distansen, men skit i rodret, så var det kört där. Men Eric och Jesper körde en mycket inspirerad semifinal på K-2 200m, där de var 5:a och bara tre tiondelar från A-final!

Agnes Thor tog sig till semifinal både på 1000 m och 500 m i K1 och Martina Wedebrand på 500m. Martina och Julia Hansson-Norefjord tog sig till semi på K2 200m, vilket även Agnes och Klara gjorde. De tre tillsammans med Klara tog sig också till semi i K4 200m. Nästa år går denna tävling i Szeged, Ungern.

Avslutningsvis ett Stort Tack till Peter Granström för all möjlig hjälp med denna expedition!

Resultat samt lite mer allmän info om tävlingen hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info