Hoppa till sidans innehåll

Över 70 deltagare när "Lekande Kanot" kördes digitalt

03 JUN 2020 00:01
Det gick. Bra dessutom! Lekande Kanot - SKFs grundläggande utbildning för tränare - hölls för första gången digitalt den gångna helgen. Drygt 70 deltagare från tolv olika klubbar deltog.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2020 00:01

Lekande Kanot är förbundets grundläggande ledarutbildning där fokus ligger på att leda verksamhet för nybörjare, särskilt barn upp till ca 12 års ålder. Intresset för utbildning har varit stort under våren men p.g.a. coronaviruset har planerade utbildningar ställts in. Istället togs initiativ till att genomföra en webbaserad utbildningshelg. 

Initiativet mottogs väl och innan utbildningen drog igång på lördagsmorgonen hade 72 deltagare, från Malmö i söder till Luleå i norr, anmält sig.

Lekande Kanot bygger utbildningen runt tre praktiska pass, två på vattnet och ett landbaserat pass. Fokus ligger på att skapa en grundläggande förståelse för Teknikens Grunder, att få insikt i hur träningsupplägg kan se ut både till form och innehåll samt hur du som ledare skapar ett tryggt och inspirerande klimat på klubben.


Trygg och säker paddling en given del i Lekande Kanot.

Deltagarna från de tolv olika platserna deltog gemensamt på webben under de olika föreläsningspassen. Under de praktiska passen fick de sedan ge sig ut tillsammans på respektive klubb och genom tydliga instruktioner genomföra de olika övningarna som byggde respektive pass. Utifrån det upplägget varvades sedan teori och praktik innan söndag em bjöd på ett längre grupparbetspass där deltagarna på respektive klubb fick planera för hur de tar med sig Lekande Kanot ut i verksamheten. Utbildningen avslutades med ett nedslag på samtliga platser. Solen sken och likaså deltagarna runtom i hela Sverige och vi summerade en mycket lyckad helg tillsammans.


Deltagarna i Luleå laddar upp inför Polo/Canadensar-stafett, som en del av "Sommarpasset". Jobbigt, intensivt och otroligt kul!

PaddlePower

Utbildningen gläntade även lite på dörren till konceptet PaddlePower. Ett nybörjarkoncept som riktar in sig på kanotisters första säsong. PaddlePower testades med mycket lyckat resultat förra året och sprider sig nu. Ett 15-tal klubbar runtom i Sverige, inom både Slätvatten, Kanotpolo och Fors planerar för att köra med konceptet i sommar, de 500 armband i färgerna vitt, gult och grönt som beställdes inför säsongen börjar vara för lite... Mer info finns här: PaddlePower

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info