Hoppa till sidans innehåll

Paddla med Kanotgymnasiet för Musikhjälpen!

12 DEC 2019 11:32
På söndag paddlar kanotgymnasiet mot "Sex är inte ett vapen!" i årets tema i Musikhjälpen och skänker 10 kr per paddlad kilometer per elev.

Häng på initiativet, paddla och skänk en slant!
  • Skapad: 12 DEC 2019 11:32

Kanotgymnasiet har dragit igång initiativet "Paddla med Kanotgymnasiet för Musikhjälpen" där de på söndag paddlar och skänker 10 kr per paddlad kilometer till årets Musikhjälpen.

Häng på, paddla och var med och bidra via deras digitala bössa eller starta en egen insamling!

Bössan som är öppen fram till 19:00 på söndag, hittar ni här:

https://musikhjalpen-prod.herokuapp.com/insamlingar/paddla-med-kanotgymnasiet-for-musikhjalpen

Sexuellt våld finns i krig och konflikter världen över. Människor i alla åldrar utsätts för våldtäkter, sexuell tortyr och tvingas in i prostitution och tvångsäktenskap. Överlevare lämnas med livslånga skador, trauman och stigman - medan många förövare går ostraffade.

Sexuellt våld i krig och konflikt kan se ut på flera olika sätt. Väpnade grupper kan utföra våldtäkter på öppen gata eller attackera barn på väg till skolan som strategi för att sprida skräck, hämnas och tvinga människor på flykt. Extremistgrupper kidnappar människor och håller dem som sexslavar för att locka till sig unga män eller tjäna pengar genom slavhandel.

Men sexuellt våld behöver inte vara beordrat och förövarna är inte bara soldater eller väpnade grupper. I samhällen där våld normaliseras och laglöshet breder ut sig ökar sexuellt våld även bland lokalbefolkning, biståndsarbetare och fredsbevarande soldater. Det finns bakom stängda dörrar i hemmet, i den smala gränden på väg till skolan eller i osäkra utrymmen i flyktingläger.

Skribent: Danny Hallmén
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info