Hoppa till sidans innehåll
Foto: User

Paldanius och Nordlöw uttagna SOK-satsningen "Olympisk Offensiv"

04 MAJ 2021 11:29
SOK startar en satsning med målet att ha en jämställd tränartrupp till OS 2028 och 2030. Under namnet "Olympisk Offensiv" har 20 kvinnliga elittränare inom sommaridrotterna tagits ut. Två av dessa är Sofia Paldanius och Josefin Nordlöw, grattis!
  • Skapad: 04 MAJ 2021 11:29

Idag presenterade SOK sin satsning "Olympisk Offensiv - kvinnliga tränare". Ett initiativ som ska matcha fram fler kvinnliga tränare i OS-truppen med målet att ha en jämställd tränartrupp till OS 2028 (sommar) och 2030 (vinter).

Två av de uttagna tränarna är Sofia Paldanius och Josefin Nordlöw. De båda har idag olika roller inom Sprintlandslagets organisation och ser nu fram emot att kunna utvecklas ytterligare inom ramen för satsningen.

Fakta, Olympisk Offensiv - kvinnliga tränare

Programmet består av 20 tränare från 13 individuella sommaridrotter. En utökning med tränare från lagbollspelen och vinteridrotterna planeras senare. Den nya insatsen på kvinnliga tränare är ett led i SOK:s långsiktiga satsning Olympisk Offensiv som ska ge fler aktiva och tränare inom Topp och Talang och som i sin tur ska leda till fler svenska OS-medaljer i framtiden.

Läs mer i SOKs nyhet där kanot frontar och både Sofia och Förbundskapten Peken Rönnestrand uttalar sig om satsningen.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info