Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Paracupen – nyhet 2022

13 JUN 2022 09:30
Den 11–12 juni avgjordes deltävling två i Paracupen i samband med Svenska Ungdomscupen, SUC, på Ryrsjön. Kungälv Kanotklubb stod som värd för denna tvådagarstävling där Paracupen var en del av programmet.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2022 09:32

De senaste åren har parakanot fått bra genomslag i Sverige och idag har flera etablerade kanotföreningar startat upp parakanotverksamheter. Det finns allt från prova-på-tillfällen till mer organiserade träningar. Det finns också möjlighet att tävla för de som vill, både nationellt och internationellt.

I några år har det funnits möjlighet att tävla i parakanot i Sverige i öppna klasser. På SM 2021 i Örkelljunga fanns det för första gången en egen paraklass på programmet. Fem stycken parakanotister var med och utmanade varandra i det historiska loppet. 

I samband med nationella tävlingar arrangeras det numera en paraklass och nytt för i år är Paracupen. Paracupen består av ett antal deltävlingar i paraklassen och vinner gör den som har bäst tid i förhållande till idealtiden. Idealtiden är baserad på vinnartiderna på internationella tävlingar i respektive klass. Det gör att man kan tävla mot varandra trots att man är klassificerad i olika klasser. 

Paracupen debuterade på Vårregattan i Jönköping i år och sista deltävlingen är på Höstregattan i september. Därefter summeras resultaten från säsongen och man får en totalsegrare. 

Den 11–12 juni avgjordes deltävling två i Paracupen i samband med Svenska Ungdomscupen, SUC, på Ryrsjön i Kungälv. Senast 2013 arrangerade Kungälv Kanotklubb tävlingar i Lilla Edet, men nu stod man alltså som värd igen för denna nationella tvådagarstävling där Paracupen var en del av programmet.

Lilla Edet bjöd på fint väder och spännande tävlingar, alla resultat hittar du här.

Skribent: Helene Ripa
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info