Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

ParaMe-registrering ledde till ny SM-kanotist!

22 JUN 2021 16:34
Vill ni inkludera Parakanotister i er verksamhet? Klart ni vill!
Huskvarna KK registrerade sig via tjänsten "ParaMe", fick napp och har nu en Parakanotist som om ett par veckor kommer att besöka SM i Örkelljunga.
  • Skapad: 22 JUN 2021 16:34

Vi bad Huskvarna Kanotklubb skriva ihop några rader för att beskriva att det går att starta upp och få igång en "Parakanot-verksamhet", och att det dessutom kan gå ganska lätt om man bara ger det chansen! Ett medskick från verkligheten som vi hoppas kan inspirera fler att tänka till vilka möjligheter ni har att öppna upp verksamheten ytterligare, registrera er via ParaMe-tjänsten och tar sats för en ännu mer inkluderande verksamhet.


I Huskvarna KK har vi nu en tjej, Rebecka, som vill tävla och kommer att åka ner till Örkelljunga för att köra "Öppen Klass" under SM som genomförs mellan 5-11 juli. Tack vare ParaMe!

Rebecka håller även på med curling och badminton. Eftersom den träningen har uppehåll över sommaren letade hon efter något annat att göra. Hon kollade runt på Parame-sidan vad det finns för idrotter och klubbar i närheten. Där hittade Rebecka kanot och Huskvarna Kanotklubb.

Och nu, redan efter några pass i kanoten är det en självklarhet att hon även vill testa tävlingsmomentet i kanot. Det är givetvis inget måste, men för många kan det innebära en extra utmaning och är dessutom en härlig aktivitet för att få uppleva gemenskapen både inom den egna klubben och mellan olika klubbar som samlas på en tävling. 

Genom ParaMe så får alltså intresserade möjligheten att kanot som en lämplig aktivitet för personer med funktionsnedsättning. Fördelen med kanot är att när alla är ute på vattnet är det ingen skillnad. Alla sitter ner i kanoten och får en möjlighet att uppleva tjusningen med att glida fram över vattnet, oslagbart.

Första gången satt Rebecka i en havskajak med specialsits, andra paddelpasset gick hon vidare till den klassiska nybörjar-motionskajaken "kåre". Förhoppningsvis kan hon ta ett kliv till innan SM, hon har ju nån vecka på sig:)

Så in och registrera er! Att registrera er förening tar ett par minuter av er tid, och ger er nya öppningar för att välkomna nya kanotister till klubben!


Mer om ParaMe

ParaMe är en webbplats av Parasport Sverige som informerar personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till idrott och träning. ParaMe ska också ge inspiration och vägledning till ett hälsosamt liv.

Alla föreningar som kan inkludera personer med funktionsnedsättning i sin verksamhet är välkomna att registrera sig i ParaMe. Föreningen behöver nödvändigtvis inte ha en specifik verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Registreringen är kostnadsfri och medlemskap i Svenska Parasportförbundet krävs ej.

Vill du att din verksamhet ska finnas med i ParaMe? Registrera er här.

Kanotsidan på ParaMe hittar ni här: ParaMe Kanot


Kanot presenteras med en härlig film från den omfattande verksamhet som genomförs med Brunnsvikens Kanotklubb som bas. Nu siktar vi på att kontinuerligt bli fler kanotklubbar som öppnar upp sin verksamhet för fler målgrupper.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info