Hoppa till sidans innehåll

Projektstöd till Idrottsförening

05 MAR 2020 13:36
Som tidigare informerats om var 2019 sista året med Idrottslyftet. Fr.o.m. i år kan föreningar istället ansöka om bidrag för satsningar via inriktningen "Projektstöd till IF".
  • Skapad: 05 MAR 2020 13:36

Med start 2020 finns det möjlighet för föreningar att söka bidrag för olika satsningar från det nya bidraget "Projektstöd till idrottsföreningar". 

Ansökningsförfarandet är fortsatt detsamma som under tidigare år, d.v.s. att föreningen ansöker om bidrag för olika satsningar genom föreningens IdrottOnline-sida.

Vi har samlat information om de bidrag som finns möjliga att söka på egna sidor här på kanot.com, ni hittar den informationen här: Projektstöd förening men passar på att skriva ut information även i denna nyhet.

Syfte & Mål

Syftet med Projektstöd till idrottsförening är att skapa förutsättningar för föreningar att utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet i enlighet med Strategi 2025. Målsättningen är att

  • få fler ungdomar i åldern 13-20 år att stanna kvar i den organiserade idrotten
  • föreningen har utbildade barn- och ungdomsledare
  • stärka idrotten i idrottssvaga områden

Sökbara områden

Utifrån syftet och målsättningarna finns det tre olika områden som förningar kan söka bidrag för att genomföra satsningar inom:

  • Få fler ungdomar att stanna kvar i den organiserade idrotten (Kan sökas både via SKF och RF/SISU distrikt)
  • Utbildade barn- och ungdomsledare i föreningen (Kan sökas både via SKF och RF/SISU distrikt)
  • Idrottssvaga områden (kan bara sökas via RF/SISU distrikt)

Möjligt att söka från både SKF och RF-SISU distrikt

Föreningar som är anslutna till SKF kan alltså söka bidrag för satsningar både från SKF och från sina respektive RF/SISU-distrikt. Vilka inriktningar som beviljas av SKF respektive RF/SISU-distrikt finns att ta del av på ovan länkade infosidor här på kanot.com.

"Utbildade tränare" och "behålla ungdomar" i fokus

 Det två inriktningarna som specialidrottsförbunden (ex. SKF) beviljar pengar inom är två klassiska, men icke desto mindre aktuella och viktiga, delar av barn- och ungdomsverksamhet; Utbildade tränare och Behålla ungdomar.

Läs mer om vilka satsningar föreningen kan söka bidrag för inom respektive inriktning här: Utbildade tränare och Behålla ungdomar.

"Material" då!?

De senaste ca tio åren har det funnits möjlighet att söka pengar för inköp av material och många föreningar har haft möjligheter att köpa in kanoter och paddlar som annars inte hade köpts in. Det har funnits ett stort behov och föreningar har kunnat förbättra sina möjligheter avsevärt genom åren. I år finns alltså inte den möjligheten utan inriktningarna fokuserar helt på ovan nämna områden. Utbilda ledare och genomför satsningar som bidrar till att behålla ungdomar i verksamheten - fyll sittbrunnarna och nyttja paddlarna som köpts in genom åren till max.   

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info