Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rapportera LOK-stöd för HT2021!

20 DEC 2021 13:08
Året går mot sitt slut och det är hög tid att rapportera föreningens LOK-stödsaktiviteter om det inte redan gjorts, läs mer om varför det är viktigt!
  • Uppdaterad: 20 DEC 2021 13:08

Det är hög tid att rapportera in föreningens LOK-stöd via Idrottonline, absolut senast den 25 februari 2022 ska klubbens LOK-stödsansökan vara inskickad. Skickas ansökan in efter detta datum kan ansökan ses som ogiltig, alternativ kommer ersättningen dras ner betydligt.

Kort om LOK-stöd

LOK-stöd (Lokalt Aktivitetsstöd), är ett ekonomiskt stöd för föreningsdriven barn- och ungdomsidrott och är en viktig inkomstkälla för barn- och ungdomsföreningar.

LOK-stöd kan sökas av alla kanotklubbar som har verksamhet för barn och unga i åldern 7-25 år.

Mer om LOK-stödet hittar ni på Riksidrottsförbundets hemsida.

Ansök via klubbens IdrottOnline-sida

Ansökan görs halvårsvis via föreningens IdrottOnline-sida, senast den 25 februari ska ansökan för andra halvan av 2021 vara inskickad.

Hur påverkar inrapporteringen av LOK-stöd svensk kanot?
Förutom att LOK-stödet ger pengar direkt in i klubbkassan för alla de aktiviteter som görs av föreningen så är LOK-stödsredovisningen viktig för både idrottsrörelsen och kanotsporten som helhet.
LOK-stödsstatistiken är en viktigt parameter när det gäller att visa på vad idrottsrörelsen åstadkommer i form av viktigt och värdefull ungdomsverksamhet och påverkar anslagen som idrotten får att förfoga över. Statistiken ligger också till grund för hur Riksidrottsförbundets olika medel fördelas mellan de olika de olika förbunden och sporterna.

Desto mer LOK-stödsaktiviteter vi i kanot genomför och rapporterar desto mer stöd till vår idrott i form av medel som dels möjliggör att vi på förbundet kan genomföra bra verksamhet som kommer föreningarna och deras medellmarna till godo, det innebär ockå mer medel som förbundet kan fördela ut till föreningar via olika projektstöd och idrottsmedel. 
LOK-stödsrapporteringen är alltså inte bara viktig för er förening utan för hela kanotsporten!

Har ni funderingar finns Riksidrottsförbundets LOK-stödsgrupp som stöd. 

  • Telefon 08-699 61 50
  • E-post This is a mailto link
  • Öppettider: Måndag-fredag klockan 08.30-16.00 (lunchstängt 12.00-12.30)

Ni kan även kontakta SKF:s Johan Nilsson om ni har funderingar gällande LOK-stöd (eller andra föreningsfrågor). Det finns även stöd att få via er kontakt på ert RF/SISU-distrik som är en värdefull resurs kring det mesta av föreningens arbete och verksamhet. 

LOK-stödet ger alltså pengar direkt till föreningen som ett stöd för den verksamhet ni bedriver för barn och unga i åldern 7-25 år. Inrapporterat LOK-stöd ligger även till grund för bidrag som RF delar ut till alla specialidrottsförbund, däribland SKF.

LOK-stödssiffrorna ger även en möjlighet för att följa hur mycket verksamhet för barn och unga vi har inom svensk kanot.

Är ni tveksamma kring hur ni går tillväga, ni kanske aldrig har LOK-rapporterat tidigare, så tveka inte att höra av er till Johan Nilsson.

 

Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info