Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsnämnden upphäver förbundsstyrelsens beslut gällande uteslutning

17 JUN 2022 11:37
Förbundsstyrelsens beslut om att utesluta Falu Kanotklubb ur förbundet överklagades till Riksidrottsnämnden (RIN). RIN har nu behandlat ärendet och bifaller föreningens överklagande. Därmed upphäver RIN styrelsens beslut.
  • Skapad: 17 JUN 2022 11:37

Svenska Kanotförbundet (SKF) har tagit del av Riksidrottsnämndens (RIN) beslut där de bifaller föreningens överklagande, vilket innebär att styrelsens beslut om att utesluta Falu Kanotklubb (FKK) ur förbundet upphävs:

RIN finner att skälen för uteslutning, såsom de formulerats i SKF:s beslut, varken enskilt eller sammantaget utgör en tillräcklig saklig grund för att utesluta Föreningen. RIN beslutar att, med upphävande av SKF:s beslut den 8 mars 2022, bifalla Föreningens överklagande, innebärande att Föreningen fortsatt är medlem i SKF.

Förbundsstyrelsen konstaterar att RIN inte delar den bedömning som låg till grund för beslutet om uteslutning, men välkomnar samtidigt den klarhet som beskedet bidrar till. Beslutet innebär att den formella process som styrelsen initierade i vintras nu avslutas i och med beslutet från RIN. RINs beslut får inte överklagas.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info