Hoppa till sidans innehåll

Ripa till semifinal med tredje bästa tid

02 SEP 2021 06:56
Helene Ripa är igång i Tokyo. Natten till idag paddlade hon försöksheat och levererade direkt. Hon paddlade in som tvåa, med den totalt tredje snabbaste tiden. Nu väntar semifinal natten till lördag.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2021 06:56

Helene Ripa har haft bra veckor inför dss att tävlingarna skulle dra igång, på plats i Itako har de sista förberedelserna lagts till handlingarna. 

När kanottävlingarna drog igång natten till idag svensk tid var det en samlad, och snabb, Ripa som drog igång hennes Paralympicsäventyr. Helene paddlade i samma heat som den på förhand stora favoriten, brittiskan Laura Sugar. Helene kom iväg bra och stod för ett mycket fint lopp. Åt Laura Sugar fanns inte mycket att göra, hon gled ifrån övriga fältet men Helene var med om de övriga topplaceringarna och paddlade in som tvåa med tyskan Laberer mindre än tiondelen bakom sig. I det andra heatet segrade Frankrikes Barbosa med en tid som var en knapp sekund snabbare än Helene. Även i det andra heatet var det jämnt i toppen med flera snabba tider.

Nu väntar semifinalen som avgörs lördag kl.03.12 svensk tid. Det lär bli en knallhård och jämn semifinal, där sex platser till finalen finns att hämta efter att de båda heatsegrarna i försöken knep varsin direktplats till final. Helenes chanser för ytterligare en Paralympics-final är goda, försökspaddlingen lovade gott!

Följ Paralympics

SVT sänder från Paralympics, mer om deras sändningar hittar ni här: Så ser du Paralympics i SVT

Den svenska Paralympics-truppen följer ni bäst på deras facebook-sida: Swedish Paralympic Committee

Parakanotsidorna på Paralympics hemsida hittar ni här.

Internationella Kanotförbundets sida för Paralympics hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info