Hoppa till sidans innehåll

Rocksjön redo för extra glädjande tävlingshelg!

04 SEP 2020 10:43
Även om läktaren kommer att gapa mer tom än på denna bild så väntar en inspirerande helg på Rocksjön - Junior & Masters-SM, seniortävlingar samt en extra glädjande satsning på Parakanot!
  • Uppdaterad: 04 SEP 2020 10:43

Rocksjön med Jönköping Energi Arena är en populär och flitigt använd tävlingsplats för Sprinttävlingar. I helgen är det dags igen. Med en rad av olika åtgärder och utan välfylld läktare, men väl tävlingshungriga kanotister!

Junior & Masters-SM

Det blir årets första nationella prov inom Sprint för Junior- och Masters-klasserna, dessutom mästerskapsstatus när samtliga K1-sträckor ska genomföras. Lär bli tätt och spännande på Rocksjön!

Seniortävlingar

Seniorerna var först ut i raden av helgtävlingar när deras SM genomfördes i Hofors för två veckor sedan. I helgen får de ytterligare en möjlighet till tävlingsrace! Landslagsledningen är på plats för att efter helgens tävlingar ta ut ett lag till efterföljande lägerdagar.

Öppen klass - viktigt steg för Parakanot 

Ett mycket glädjande inslag under helgen är initiativet till "öppen klass". Under lördagens tävlingar kommer paraidrottare att tävla i 200 meter och 1 000 meter.

– Eftersom det inte finns krav på klassificering är ”öppen klass” ett begrepp som syftar till att vi vill få med så många deltagare som möjligt, förklarar Björn Johansson, som är en av initiativtagarna till att HKK har inlett en satsning på paraidrott.

Nio ekipage är anmälda till lördagens tävlingar, bland dessa finns till exempel Lina Watz med meriter från EM, VM och Paralympics i simning. Förra året deltog hon också i tv-programmet ”Vinnarskallar” på TV4.

– Det som krävs för att vara med i den här tävlingen är att man är medlem i en kanotklubb. Sedan kan det förstås skilja på vilken nivå de tävlande är. Några har kanske högre ambitioner än andra, men vi vill välkomna alla, säger Björn Johansson.

RF-SISU Småland har gjort ett reportage inför helgen med anledning av initiativet, ta del av deras nyhet här

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info