Hoppa till sidans innehåll

"Röda Tråden Slätvatten" antar form & innehåll

29 JUN 2021 13:01
Med start den 1 oktober tas ett rejält omgrepp om Elitverksamheten inom Slätvatten då "Röda Tråden Slätvatten" sjösätts med en rad nya initiativ för att skapa ett bättre stöd såväl centralt som lokalt.
  • Skapad: 29 JUN 2021 13:01

Med resurser från "Landslagsstöd X" (ett samordnat elitstöd mellan RF, SOK & SPK) bakades "Röda Tråden Slätvatten" fram under hösten 2020. Senare under hösten och vintern presenterades satsningen för en rad olika grupperingar inom förbundet för att slutligen presenteras och jobbas med på Tränarkonventet 2021. Utifrån värdefulla synpunkter har de aktiviteter som ska bygga satsningens innehåll skapats och nu ligger planen klar att sjösättas fr.o.m. 1 oktober 2021.

Under tisdagskvällen på Sprint-SM i Örkelljunga kommer satsningen att presenteras och ytterligare förankras bland klubbtränare från norr till söder, varmt välkomna ni som är på plats! Vi drar igång kl.17.00 och utgår från "Cirkustältet".

Satsningen syftar till att bidra till såväl utbildning och kompetenshöjning blad våra värdefulla tränare som till en offensiv och inspirerande verksamhet för aktiva i olika åldrar, från ungdom till senior.

Åsa Eklund som anställdes som High Performance Manager (HPM) under hösten 2020 är ansvarig för satsningen som en av sina nyckeluppgifter i HPM-rollen. Tillsammans med flera andra SKF-ledare/tränare kommer hon att leda satsningen framåt. Men givetvis är de aktiva, deras tränare och klubbar huvudpersoner och de som kommer att göra satsningen till vad den blir. 

Det är en satsning satsning som tar ett helhetsgrepp för att långsiktigt lyfta verksamheten med sikte på fler OS- och VM-medaljer i besättning och individuellt från 2024 & framåt. Satsningen handlar framför allt om att stötta aktiva och deras tränare i tränings- och utvecklingsprocessen, vilket kommer gå under namnet ”SKF:s Träningssystem” för slätvatten (Sprint & Maraton samt Parakanot). Samlingar, läger och utbildning både för de aktiva och deras tränare utgör grunden i satsningen.

Nu släpps inbjudan till breddelitsatsningen för ungdomar födda 06-07 samt elitsatsningen för juniorer födda 04-05, för mer information klicka på respektive länk nedan. Kopplat till dessa två satsningar erbjuder SKF utbildningen Levande Kanot som är den kanotspecifika delen i Tränare 2 samt Ledande Kanot som är den kanotspecifika delen i Tränare 3. Levande kanot går hand i hand med breddelitsatsningen för ungdomar och Ledande kanot med elitsatsningen för juniorerna.

Röda Tråden-verksamheten fokuserar sina aktivieteter på tre åldersgrupper; äldre ungdomar, juniorer samt seniorer. Till alla tre målgrupper kommer centrala aktiviteter att kopplas som vävs samman med lokal verksamhet. På så sätt siktar satsningen på att skapa goda idrottsliga utvecklingsmiljöer där de aktiva befinner sig. Gemensamt är att tyngdpunkten ligger på "Träningssystemet" där vi ser utvecklingspotential att göra mer och bättre.

Ungdomarnas "Breddelitsatsning" innebär att alla intresserade har en chans att delta utifrån sina förutsättningar, med en kapacitet och vilja att träna två pass per dag under samlingarna. För juniorblocket kommer aktiviteterna delvis skifta mellan öppna och uttagningsbaserade aktiviteter. För seniorsidan kommer verksamheten att vävas ihop med det träningssystem som ska byggas fram inom seniorelitorganisationen.

Inte minst innebär "Röda Tråden Slätvatten" ett stort steg framåt i förbundets utbildningsverksamhet där nu de två högkvalitativa utbildningarna Levande Kanot samt Ledande Kanot tydligt kopplas till den praktiska verksamheten. SISU Idrottsutbildarnas utbildningar "Grundutbildning för tränare" samt "Fortsättningsutbildning för tränare" tydliggörs som två viktiga grundläggande och kompletterande utbildningar. I och med den tydliga kopplingen till träningsverksamheten som genomförs på hemmaplan lokalt blir även föreningsutveckling och olika föreningsspecifika insatser viktiga delar i helheten, här ser vi att SKFs samarbete med RF-SISUs olika distrikt kommer att vara centralt för att skapa bra förutsättningar lokalt.

Mer information samt inbjudan och anmälan till höstens premiär-uppstarter hittar ni här: Röda Tråden Slätvatten. Både aktiva och tränare anmäler sig till satsningen, sista anmälningsdatum är satt till 15 augusti.

Med en avslutande upprepning hälsar vi välkomna till "Framtidsseminariet" på Sprint-SM i Örkelljunga. Tisdag den 6 juli kl.17.00 kommer "Röda Tråden Slätvatten" att presenteras av Åsa Eklund och Dag Johansson, information basuneras även ut under tävlingsdagarna. Väl mött!

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info