Hoppa till sidans innehåll
Foto: JOHANNA LUNDBERG

Rösta på Danny i Årets eldsjäl!

04 DEC 2020 10:41
Danny Hallmén är inte bara förbundskapten i kanot. Han är dessutom en ovanlig innovatör som hela tiden söker nya vägar och utmaningar i sitt ledarskap.
Nu är Danny finalist i Årets Eldsjäl!
  • Uppdaterad: 04 DEC 2020 10:41

Ideella Folkspel – som tillhandahåller lotterierna Bingolotto och Sverigelotten – prisar varje år ett antal eldsjälar på den årliga Eldsjälsgalan.

En av kategorierna är ”Ledare”, där fyra finalister är utsedda. En av dem är Danny Hallmén, som verkligen brinner för sin idrott.

Ta bara all idrottsforskning som sker. Det blir mängder av avhandlingar och rapporter att plöja, saker som Danny alltid läser och tar till sig, även om han har en hel del invändningar.

– I stort sett all forskning är gjord på män och killar och utifrån deras förutsättningar. Det är något jag vänder mig emot. Alla ska ha samma möjlighet att utvecklas och därför krävs det också mycket forskning kring kvinnor. Inte minst för att vi har olika fysiska förutsättningar. Hur påverkas exempelvis en kvinnas kropp av menscykeln när det handlar om en uthållighetssport och den träning som den kräver?

Han säger själv att det är tur att han är gift med en klok kvinna. Som kan säga ifrån och säga ”nej”, när det blir för mycket.

– Jag har svårt för det där, att säga nej. Just nu har jag bara tre stora projekt. Jag är förbundskapten för maratonlandslaget i kanot, jag är tränare på kanotgymnasiet i Nyköping och coachar mitt eget team som heter Team Bohus Bergsprängning.

Vad är det som driver dig?

– Det är utveckling, att testa nya saker, nya träningsformer. Jag är hela tiden öppen för nya idéer och tankar kring träning och metoder, vilket jag tror är en förutsättning för att kunna driva just utvecklingen framåt.

Den slutliga vinnaren och Årets Eldsjäl i kategorin Ledare, koras på Eldsjälsgalan våren 2021.

Fakta:

Namn: Danny Hallmén

Ålder: 35.

Bor: Vreta Kloster.

Gör: Kanotsportens eldsjäl nummer 1. Lever, drömmer och andas kanot.

 

Rösta och läs mer om Danny här: https://www.folkspel.se/aretseldsjal/finalister-ledare/finalist-4/

Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd

Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info