Hoppa till sidans innehåll

Säg hej till Johan Nilsson, ny på Kanotförbundet!

02 SEP 2020 12:00
Kanotförbundet har en ny anställd på plats - välkommen Johan Nilsson! Kungälvsbaserade Johan fyller en viktig funktion med mycket fokus på förenings- och verksamhetsutveckling/stöd samt kommunikation.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2020 12:00

Under mars månad gick kanotförbundet ut med en anställningsannons till tjänsten "Kommunikativ Föreningskonsulent". Därefter följde en process med gallring, intervjuer, fler intervjuer och slutligen ett val. Ett val som föll på Johan Nilsson, en idrottsallätare från Västkusten där paddling och kanotidrotten kom in i livet för fem år sedan då hans barn började paddla i Kungälvs Kanotklubb.

I sin roll på förbundet kommer han främst att jobba med stöd till föreningar och deras verksamhet samt kommunikation i olika former. Breda områden som rymmer många arbetsuppgifter, men där Johans både kompetens och erfarenheter kommer att komma väl till pass. Han inledde sin nya tjänst den 24 augusti (dock med en mindre tjuvstart veckan innan) och i början av september träffas kanslikollegorna på plats i Kungälv för att lära känna varandra och planera för framtiden.  

- Framförallt ser jag framemot att få arbeta med kanot, att få vara med att utveckla svensk kanot ska bli fantastiskt spännande! När jag den senaste tiden bekantat mig lite mer med organisationen och människorna inom SKF styrelse, kommitéer och kollegor får jag enbart positiv respons. Vi har en organisation med människor som brinner för kanot och som vill utveckla sporten, jag har stora förväntningar på att vi tillsammans med resten av kanotsverige ska kunna lyfta kanotsporten ytterligare, sammanfattar Johan sina första förväntningar inför nya jobbet.

Idrotten har varit ständigt närvarande i Johans liv, och nu på senare tid alltså även kanot. Både som aktiv utövare men inte minst som ledare för både oraganisation och verksamhet har han med sig många nyttiga och relevanta erfarenheter till jobbet på kanotförbundet. I sitt yrkesverksamma liv har han tidigare jobbat med webbutveckling och programmering i olika former, även detta mycket värdefulla kunskaper att ta med till sin nya roll.

- Det känns jättebra att få med Johan i besättningen, säger Dag Johansson, SKF:s Generalsekreterare. Han kompletterar oss övriga anställda på ett väldigt bra sätt och kommer att kunna bidra med nya kunskaper och infallsvinklar som gör att vi kan vässa oss ytterligare i vårt arbete.

Vill ni bekanta er med vår nya anställda, bolla funderingar eller ha råd och stöd i olika frågor är ni varmt välkomna att kontakta Johan. Han kanske inte har alla svar nu på en gång, men det finns goda chaner för ett inspirerande samtal!


E-post: Adressen Gömd
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info