Hoppa till sidans innehåll

Södertälje arrangerade USM på Måsnaren!

17 SEP 2020 09:22
För första gången på 15år arrangerades en nationell tävling på Måsnaren i Södertälje när USM 500m avgjordes i helgen.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2020 09:22

Helgen 12-13:e september arrangerades USM 500m av KF Kanotisterna i Södertälje på Måsnaren. Det var första gången på 15 år som det kördes nationella tävlingar på Måsnaren.

-Det är fantastiskt för oss att få arrangera SM! För oss är det här jättestort och sätter Södertälje på kartan, säger Mats Jentzen från arrangörsklubben KF Kanotisterna till SVT 

Att det var en ovan tävlingsarrangör märktes dock inte alls, utan arrangemanget och inramningen var av hög klass. Förhoppningsvis har vi i Södertälje en framtida återkommande tävlingsarrangör.

På tävlingsbanan var det 14 och 16-åringarna som skulle köra USM på 500m, på lördagen kördes H/D 16 och på söndagen H/D 14. Det var precis som tidigare under säsongen en dominans av Skåne och Väst, alla gulden vanns av klubbar från dessa distrikt.


I H16 dominerade Kungälv, David Nilsson vann både K1 och K2 tillsammans med Viktor Nyberg.

I H16-klasserna var det Kungälv som dominerade, David Nilsson vann K1 före Daniel Johansson Karlstad och Adrian Berg, Nyköping. Även i K2 gick guldet till Kungälv, David hade här sällskap av kompisen Viktor Nyberg som vann före Nyköping och Lidköping.


Elin Nyman vann D16.

Bland tjejerna var som väntat Löddes Elin Nyman i en klass för sig och vann före Elin Höglund, Brunnsviken och Ella Richter, Malmö. I K2 vann Malmös Ella Richter och Tilde Nilsson före Örebro och Waxholm.


I D14 vann Olivia Larsson före Tyra Sivtoft och Emilia Nilsson

På söndagen gjorde 14-åringarna upp om medaljerna och först ut var tjejerna och här vann som väntat Olivia Larsson, Lidköping före Tyra Sivtoft, Lödde och Emilia Nilsson, Kungälv.
I K2 vann Lödde genom Tyra Sivtoft och Nelly Tyrebrant före Kungälv och Waxholm.


Axel Nilvéus Olofsson, suverän i H14.

Bland H14-killarna dominerar Malmös Axel Nilvéus Olofsson fullständigt och vann överlägset före Alfons Gustafsson, Huskvarna och Gustav Claesson från Växjö. I K2 vann Malmöparet Ben Richter & Kayton Stelzer Paulsson före Katrineholm och Södertälje.

Nu återstår en SM-helg för ungdomarna och det är Besättningsregattan i Katrineholm sista helgen i september.

Vill man se intervju och reportage från SVT så finns det här >>

Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info