Hoppa till sidans innehåll

Sprint & Paralandslaget samlas i Jönköping för testloppshelg

23 APR 2021 08:00
En mycket spännande säsong väntar Sprint & Paralandslaget. Om en knapp månad är det dags för OS-kval 1 samt Världscuptävlingar i ungerska Szeged och nu i helgen väntar en test- och uttagningshelg i Jönköping.
  • Uppdaterad: 23 APR 2021 08:00

Sprint & Paralandslaget har fått lägga om planen ett antal gånger i förberedelserna inför årets säsong. Sedan en tid tillbaka har de dock kunnat vara på Mallorca på träningsläger och fått många bra pass i kanoten. Mer om lägret finns att läsa om här.

Nu är endast Moa Wikberg och Linnea Stensils kvar på Mallorca medan resten av truppen åter är hemma i Sverige för testtävlingar i Jönköping nu till helgen. I grundplanen stod tävlingar i Köpenhamn med nordiskt motstånd på programmet. Men p.g.a. restriktionerna i Danmark har deltagande från övriga Norden inte varit möjliga. Dessutom kommer det rapporter om att Köpenhamnstävlingen är framflyttad en helg så det hade blivit omkastningar oavsett. Istället väntar alltså klassiska Rocksjön och tre tuffa lopp för de aktiva både på lördag och söndag. 

Landslagets lopphelg i Jönköping blir en viktig del i förberedelserna inför stundande OS-kval och Världscuptävlingar. Närmast väntar Szeged i Ungern i mitten av maj, veckan därefter är det tävlingar i Ryssland.

På herrsidan står det sedan tidigare klart att Martin Nathell är uttagen till att köra K1 1000 m på OS-kvalen samt att Petter Menning är försteman på K1 200 m. För en dryg månad sedan genomfördes testlopp för att utse en preliminär första-K2:a som slutade med att Dennis Kernen bildar par med Albert Petersson. De kommer nu att utmanas av en handfull andra besättningar i Jönköping på totalt fyra st K2-lopp, övriga två race kommer att bli K1. Även ett par U23-besättningar kommer att få värdefulla testlopp under helgen.

På damsidan är som bekant Linnea Stensils redan kvalad enligt Internationella Kanotförbundets regler och även uttagen av SOK sedan i höstas förra året. Det står även klart att Moa Wikberg är uttagen till OS-kvalet på K1 200 m. Under helgen i Jönköping kommer däremot K2-konstellationer att testas i syfte att ta fram den snabbaste duon. Även Helene Ripa, som har siktet inställt mot Paralympics i september, finns på plats i Jönköping. Hennes kval avgörs också i Szeged och nu under helgen kommer hon att köra fyra st maxlopp på hennes distans 200 m.

Följ landslagets uppladdning mot säsongen 2021

Mest och bäst följer ni Sprint- och Parakanotlandslaget via deras facebook-sida eller insta-konto.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info