Hoppa till sidans innehåll

Stark svensk Världscuphelg i Tyskland

21 JUN 2021 01:00
Slalomlandslaget levererade flera fina prestationer under världscuptävlingarna i tyska Markkleeberg. Bäst gick Erik Holmer som tog sig hela vägen fram till final!
  • Skapad: 21 JUN 2021 01:00

Världscuptävlingarna i tyska Markkleeberg är den sista stora tävlingen innan OS i Tokyo i slutet av juli och hade lockat stora delar av världseliten till den klassiska slalombanan. Såväl slalom som Extreme Slalom (i Sverige "Kajakcross") kördes under helgen.

Nära dubbelt svenskt i finalen, Erik Holmer nia!

Efter kvalåken i slalom-disciplinen stod det klart att två svenskar gick vidare till semifinal; Erik Holmer och Isak Öhrström. Fredrik Wahlén och Monika Mitasikova nådde inte hela vägen fram till semifinalplats.

Både Erik och Isak visade hög kapacitet i semifinalen. Erik stod för säsongens (karriärens?) klart bästa race hittills och paddlade in som fyra och tog, med trygg marginal, en av de tio finalplatserna. Det var nära att det blev dubbelt svenskt i finalen. Även Isak stod för ett rent åk utan islag och var endast en knapp halvsekund från den tionde och sista finalplatsen.

Väl i final lyckades Erik inte riktigt komma upp i samma nivå som under semifinalåket. Han fick med sig två islag på vägen ner och därmed fyra tilläggssekunder. Han slutade på en niondeplats, en mycket stark placering och en av karriärens bästa insatser på seniornivå hittills av Nyköpingspaddlaren. En av de största förhandsfavoriterna Jakub Grigar, Slovakien, vann.

Markkleeberg 2021_ErikFinal5.PNG
Erik Holmer i slutspurten av banen i Markkleeberg

Ny stark Extreme Slalom-insats av Fredrik Wahlén

I vanlig ordning avslutades helgens tävlingar med Extreme Slalom, den nya OS-grenen inom Kanot fr.o.m. Paris 2024. Fredrik Wahlén som under de senaste säsongerna varit framgångsrik inom disciplinen fanns på nytt med på startlinjen. Sin vana trogen tog han sig vidare från tidskvalet och fanns med i slutrundan där åttondelsfinalerna var först ut. Fredrik paddlade in på en andraplats och tog sig därmed vidare till kvartsfinalsrundan. Där tog det dock stopp då Fredrik inte mäktade med att ta en av de två första platserna. 

Resultat och repriser

Resultat och repriser från livesändningarna hittar ni här.


E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info