Hoppa till sidans innehåll

Starkt svenskt EM, Brons till Petter Menning!

07 JUN 2021 09:48
Petter Menning är tillbaka på mästerskapspallen, Brons på K1 200 m! Och Martin Nathell slog till med en fjärdeplats på K1 1000 m. Svenskduon stod för ett mycket starkt mästerskap.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2021 09:48

Sverige var på plats med en ovanligt liten mästerskapstrupp under EM i Poznan, Polen. Duon Petter Menning och Martin Nathell levererade dock mycket fin paddling mästerskapet igenom.

Brons till Menning - tillbaka på mästerskapspallen! 

Petter Menning har flera internationella medaljer på meritlistan, det var dock några år sedan han senast besökte pallen på ett mästerskap. Men i helgen var det dags igen när han tog ett EM-brons!

IMG-20210606-WA0001.jpg
Medaljsmil a la Petter Menning och Förbundskapten Peken Rönnestrand

Petter övertygade redan i semifinalen där han vann sitt heat och tryggt tog en plats till finalen. En final som blev en superjämn tillställning där Petter var med i den absoluta toppen hela vägen in mot mållinjen. Han vräkte sig över mållinjen som trea, endast 0.152 sekunder från guldet som ungraren Sandor Totka la beslag på. Förhandsfavoriten Liam Heath blev tvåa.

EM_Petter_Finalresultat.PNG

Ett mycket fint lopp av Petter som steg för steg närmar sig grym OS-form! Han inledde säsongen med att bli sjua på världscupen i Szeged, tog sedan silver i Barnaul och nu en tredjeplats på EM. 

Personbästa av Nathell - fyra på K1 1000 m!

Martin Nathell har varit finalmässig till och från när allting stämt fullt ut. Under helgens EM-tävlingar tog han ytterligare ett kliv och visade med besked att han tillhör världseliten på K1 1000 m. I en final där ungraren Balint Kopasz gick ursinnigt mot seger paddlade Martin ett av karriärens hittills bästa lopp och slutade fyra. Det fattades drygt två sekunder upp till pallen där belgaren Artuur Peters blev trea. Fjärdeplatsen var Martins klart bästa mästerskapsplacering hittills.

EM_Martin_1000resultat.PNG
Topp 4 i EM-finalen!

Utöver 1000 m-distansen körde Martin även K1 500 m och 5000 m. Det blev dubbla tiondeplatser efter två väl genomförda distanser. 500-distansen fick stå lite åt sidan då semifinalen avgjordes endast 50 minuter innan semifinalen på 1000 m. Martin gick dock till B-final som han sedan vann med en tid som hade räckt till en sjätteplats i finalen.

EM_Martin_500Bfinal.PNG
Övertygande B-final på 500-distansen.

I det avslutande 5000 m-loppet kom helgens andra tiondeplacering. Endast 30 sekunder bakom segrande Balint Noe från Ungern visar på ett jämnt lopp med tätt mellan kanotisterna i topp.

EM_Martin_5000resultat.PNG
Resultatlistan på pränt efter 5 tuffa km.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info