Hoppa till sidans innehåll

Starkt svenskt Maraton-VM!

20 OKT 2019 16:29
Den svenska truppen levererade flera fina prestationer på Maraton-VM i Kina. Jocke Lindberg radade upp topplaceringar och avslutade även med ett högklassigt lopp då han, tillsammans med Emil Svensson, blev sexa i K2:an!
  • Skapad: 20 OKT 2019 16:29

Maraton-VM är till ända efter en mycket fin tävling i Kina. Spännande och rolig bana, bra arrangemang och högklassiga lopp i både Short Track-disciplinen och under de avslutande dagarnas klassiska långa Maraton-distanser.

Den svenska truppen stod för ett mycket starkt VM med flera topplaceringar. Bäst gick Jocke Lindberg som tog sin främsta VM-placering hittills när han dundrade in på en femteplats i den VM-inledande Short Track-finalen. Formen höll i sig även när det kom till den långa Maratondistansen. I K1:an var han med upp i tätklungan under delar av loppet, höll ihop bra och paddlade in på en fin åttondeplats. När VM avslutades under söndagen med K2-distansen stod Jocke och Emil Svensson för sitt bästa mästerskapslopp hittills då de slutade sexa. Emil Svensson som även han gick till Short Track-final i K1:an, där han slutade på en 14:e plats.


Emil Svensson och Jocke Lindberg stod för ett grymt bra VM!

Juniorerna Karl Brodén, Rebecka Gustafsson Lönnroth och Thea Sander visade också prov på fin paddling. Rebecka utmanade seniorerna på Short Track, där hon gick till final och slutade som 15:e. Karl Brodén, som oturligt sabbade rodret under K1-distansen i juniorklassen, tog revansch när han klev upp i U23-klassen och blev 14:e. Thea Sander och Rebecka avslutade starkt i seniorklassens K2-lopp när de blev 11:a.


Rebecka och Thea avslutade en fin säsong i och med VM i Kina


Roderhaveri i juniorklassen men i U23-klassen fick Karl Brodén visa vilken kapacitet han har!

Mer från VM, resultat och sändningar hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info