Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Stensils femma i stenhård OS-final

03 AUG 2021 05:24
Efter ett tusendelsdrama i semifinalen tog sig Linnea till OS-final. Väl där stod hon för ytterligare ett högklassigt lopp och paddlade in som OS-femma, blott fyra tiondelar från pallen.
  • Skapad: 03 AUG 2021 05:24

Det var nära att det inte blev någon finalpaddling för Linnea. I semifinalen (som bestod av de som sedan kom att bli 1-5 i finalen) skrevs hon först som femma, blott en tusendel bakom Teresa Portela från Spanien. En tusendel som dock rättades till när det officiella resultatet kom, Linnea delade då fjärdeplatsen och tog sig till final.

I finalen var det de som gjorde upp i semifinal 1 som det kom att stå mellan. Lisa Carrington, den stora förhandsfavoriten, infriade förväntningarna och vann en klar seger. Det var hennes tredje raka OS-guld på distansen. Linnea var med och utmanade om silver och brons men fick ge sig under andra halvan av loppet. Silvret gick till Portela som Linnea delade fjärdeplatsen med i semin och bronset till Danmarks Emma Jörgensen. Polskan Marta Walczykievics paddlade in som fyra. 

Nu väntar K1 500 m för Linneas del, ytterligare en mycket god chans till en ny topplacering. Försöksheaten drar igång imorgon, kl.03.54 svensk tid är det tid för Linneas försök.

Imorgon är det även dags för Petter Menning att sätta igång sitt OS! Han inleder sitt försöksheat på K1 200 m kl.02.30 i försöksheat 1.

Följ OS-tävlingarna

Här hittar ni Tävlingsprogram & Resultat

Sprint följs bäst via Swedish Sprint Kayak Team på deras facebook-sida eller insta-konto.

Den svenska OS-truppen i sin helhet följs bäst på Swedish Olympic Team

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info