Hoppa till sidans innehåll

Stolpe ut på EM-lördagen i Prag

21 SEP 2020 09:28
Det är små marginaler som avgör i toppen. Efter fredagens uppvisning med tre svenskar vidare till semifinal var det under lördagen nära att det även blev en svensk finalplats i Prag.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2020 09:28

Kanotslalom-EM för svensk del avslutades i och med lördagens tävlingar. Efter stark paddling under fredagen var samtliga herrar klara för semifinal i den individuella K1-klassen. Den samlade goda svenskinsatsen bäddade även för höga förhoppningar inför lagåket under lördag em.


Nära final för Isak Öhrström, 1,5 sek skiljde från en plats bland de 15 främsta i semin.

Den krävande EM-forsen i Prag lämnade dock inte misstag obemärkta, även små missar blev kostsamma i tid vilket svenskarna fick erfara. Isak Öhrström var närmast en plats bland de 15 främsta och därmed finalpaddling. I mål var han 17:e man, endast 1,5 sek från plats 15. Ett islag vid port sju kostade honom två tilläggssekunder och en plats i finalen. Sett till nationer var Isak åttonde man då flera länder hade två paddlare som gick vidare till final, bra! Max Karlsson paddlade in på en 22:a plats i semin, med fyra islag på vägen ner och därmed åtta sekunders tillägg. Fredrik Wahlén hade en bra öppning första tredjedelen men kom sen lite fel till port 10 och fick inte hela huvudet genom porten vilket resulterade i en missad port och 50 sek-tillägg. I finalen stod slutligen hemmapaddlaren Jiri Prskavec som segrare.

I lagåket slutade herrtrion åtta. De hade endast ett islag halvvägs in i racet men med några tidsödande missar saknades 10 sek upp till pallen. Frankrike tog hem EM-guldet.  


Laget med Isak Öhrström, Fredrik Wahlén och Max Karlsson rekar EM-banan i Prag

Nästa internationella anhalt är nu Världscupen i slovenska Tacen i mitten av oktober. Det blir spännande att fortsätta följa landslagets framfart efter denna öppningshelg som inte kan summeras annat än en positiv premiär, men det kapacitet och potential för mer.  

Resultaten från EM hittar ni här: Resulat, Kanotslalom-EM 2020

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info