Hoppa till sidans innehåll

Stort engagemang på Bosön!

21 JAN 2020 22:45
Närmare 150 personer samlades i helgen på Bosön när årets Kanotkonvent genomfördes. Totalt 44 olika pass med workshops, föreläsningar och praktik blandades med många goda samtal, tack alla ni som gjorde helgen till vad den blev!
  • Uppdaterad: 21 JAN 2020 22:45

Nästan 150 personer med kanotintresse i olika former var på plats på Kanotkonvent 2020, från Luleå i norr till Malmö i söder, från 14-77 år och från ett flertal olika grenar inom paddlingen.


Gruppbild fick avsluta konventet på söndag em efter en lyckad helg

Redan under fredagskvällen hade flera av deltagarna anlänt till Bosön för att ta del av de två föreläsningarna som erbjöds i form av Cecilia Åkesdotter om Idrottspsykologi och den viktiga reflektion samt Henrik Forsberg som beskrev SOK:s uppdrag och verksamhet samt skickade med några kanotspecifika tankar inför framtiden.

Lördag öppnades med ett gemensamt pass som kor belyste SKF:s utvecklingsplan de närmaste två åren innan David Gustafsson från RF/SISU tog plats på scen och ledde hela gruppen genom ett ca 2 h lång workshop pass där alla fick tänka och tycka till runt några väl utvalda områden. Bra diskussioner i de många smågrupperna gav flera medskick och idéer inför Svensk kanots framtida utveckling.


David Gustafsson från RF/SISU ledde skickligt lördagens inledande workshoppass

Därefter splittrades helgruppen upp i fyra olika spår; SKF:s Tränarkonvent, Tävlingsarrangörsträff Slätvatten, Kanotslalomkonferens och Friluftsliv & Rekreation. Den sistnämnda gjorde debut på konventprogrammet och lockade ett 30-tal till synes mycket nöjda deltagare.


Rollverkstad i bassängen på Bosön under lördagseftermiddagen

Lördagskvällen avslutades med middag i Mästarvillan för de lite äldre deltagarna medan de yngre satsade på mer mat i Olympiarestaurangen med efterföljande bollspel nere i idrottshallen.


Danny Hallmén höll två uppskattade teknikföreläsningar, här gör han dock ett besök på
arrangörsträffen och pratar tävling, med fokus på 5000 m.

Söndagen fortsatte med flera valbara pass inom de olika huvudinriktningarna, som mest var sex parallella spår igång samtidigt i de inspirerande lokalerna på Bosön. Avslutningsvis samlades hela gänget i stora föreläsningssalen igen för att avsluta med gemensamt gruppfoto innan hemfärdsfika stod framdukat och deltagarna började bege sig hemåt.

Ett av de bästa konventhelgerna hittills sammanfattade flera av deltagarna som varit med tidigare!

Dokumentation från flera av passen finns upplagda på konventsidorna

P.s. boka in helgen 15-17 januari 2021 redan nu...

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info