Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Succé för Kanotskytte vid Örebro Black River Games

18 MAJ 2022 09:56
I helgen avgjordes Örebro Black River Games med en historisk premiär för kanotskytte i tävlingssammanghang.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2022 09:56

Succé för Kanotskytte och maratontävlingar vid Örebro Black River Games!
När Örebro Kanotförening gjorde arrangörs-comeback sedan 2011, med helgens SUC-, SUP- och maratontävlingar bjöds det på nya grenar med Kanotskytte och Duothlon, en äventyrlig tävlingsbana och ett imponerande prisbord.

Örebro Kanotförening bjöd in till en endagarstävling med kombinerat program mellan SUC, maratontävlingar och lopp i Svenska SUP-race serien, på en helt ny tävlingsarena; Hästhagen. Väl där bjöds det på strandlyft och en slingrande natur och stadsbana med diverse tekniska hinder så som låga broar och nedfallna träd sedan den lokala snöstormen i våras.

slottet.jpg

Förmiddagen bjöd på rafflande försök och finaler i både Short track och Teknisk distans i kajak och SUP för juniorer och seniorer. I Short tracken visade förhandsfavoriterna Rebecka Georgsdotter från Nyköping och Joakim Lindberg från Finspångs att de stod pall när de säkert vann sina respektive finaler. De följdes åt av Johanna Johansson (Lödde), Vendela Kühne (Nyköping), samt Eric Hedin (Karlstad) och Anton Andersson (Nyköping).

I Teknisk distans visade Motalas Marcus Tronét vägen i herrklassen, strax före imponerande paddling av Asger Wohlert Smidt från Danmark och Lucas Boyum (Malmö), blott 16 och 17 år gamla. På damsidan var det favorittippade Maya Persson som tog hem segern före Vera Lindmark (Stockholm) och Neith Andersson (Lomma)

Under tidig lunch var det dags för ungdomarna och SUC-premiären bjöd först på Kanotskytte där kanotisterna paddlade en 1800 meter lång bana inklusive ett lyft och ett skytte med elektroniska gevär. Vid miss gavs det direkt ett tidstillägg som öppnade upp möjligheterna i resultatlistorna.

Eftermiddagen startade med ett 15 km lopp med två lyft för kanotisterna och ett 7km distanslopp för SUParna. I SUP blev det återigen samma prispall, med framför allt en spännande målgång mellan damerna som kom in samtidigt inom några sekunders marginal.

På det längre loppet blev det återigen dominans av Rebecka och Joakim, men betydligt mer spännande med stora skiftningar under loppens gång om andra och tredjeplats där det halvvägs såg ut att redan vara klart, men där det i mål blev andra medaljörer. På herrsidan tog Karl Brodén (Nyköpi gen fin andraplats för Kanotgymnasiets tränare Alexande Öström (Ängelholm). På damsidan tog Hanna Höij (Stockholm) hem andra platsen före Johanna Johansson (Lödde).

Sist var det återigen dags för ungdomarna att testa på nytt, med grenen Duothlon. Här startade ungdomarna i lag om två, i K2 och under den återigen 1800 meter bytte kanotisterna till K1 under lyftet halvvägs. Därefter behövde kanotisterna visa prov på samarbete genom växeldragning och att kunna hålla ihop laget in i mål.

priser.jpg

Vi har fått överväldigande positiv feedback och framför allt den tekniska banan och Kanotskytte ha uppskattats bland både tävlande och publik. Kommenterade tävlingsledare Danny Hallmén

Resultat >> 

Foto: Linus Gustavsson, Maria Bülow och Thomas Claesson

Skribent: Johan Nilsson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info