Hoppa till sidans innehåll

SUP i Sverige - Öppen dialogträff 24 februari

03 FEB 2021 09:16
Stand Up Paddle (SUP) är en av Kanotförbundets grenar, tillika en av världens snabbast växande vattensporter. För att ta bra steg framåt under 2021 bjuder vi in till en öppen dialogträff för alla SUP-intresserade, välkomna!
 • Uppdaterad: 03 FEB 2021 09:16

Det händer mycket inom SUP-grenen, både nationellt och internationellt. Inom Kanotförbundet har SUP nu funnits med som en "officiell" gren sedan flera år tillbaka. Det arrangeras årligen SUP-tävlingar och en del nya klubbar med SUP som huvudgren har anslutit sig till Kanotförbundet parallellt med att några etablerade kanotklubbar och kanotister hittat SUP.

Inför Kanotförbundets årsmöte, "Förbundsmötet", har en proposition lagts fram som tar ett helhetsgrepp om tävlingsreglerna för grenen med ett flertal föreslagna förändringar. Om detta, samt om framtida utveckling av verksamheten, vill vi gärna prata med paddlare och klubbar om. Därför bjuder vi nu in till en öppen träff onsdag kväll den 24 februari mellan kl.19.00-21.00. Ett preliminärt ramprogram är satt med följande innehåll och ramtider:

 • Hej och välkomna (5 min)
 • Kort om Svenska Kanotförbundet (5 min)
 • SUP inom Kanotförbundet (20 min)
  • SUP-kommittén och behov av rekrytering
  • SKF-anslutna klubbar med SUP-verksamhet
  • Tävlingsverksamhet
  • Utbildningsverksamhet
  • Lägerverksamhet
 • Nya tävlingsregler (75 min): inför Förbundsmötet den 20 mars har styrelsen lagt fram en proposition gällande nya tävlingsregler för SUP (se bilaga 1). Det är till stora delar en anpassning efter det internationella regelverk som finns inom Internationella Kanotförbundet (ICF) samt ett försök till att förenkla och förtydliga vissa delar som tidigare upplevts oklara. Beslut tas alltså på Förbundsmötet och fram tills dess finns möjlighet att lämna in synpunkter till ev. förändringar i förslaget. Vi går igenom reglerna och presenterar de förändringar som föreslås samt diskuterar kring ev. synpunkter på ändringar eller tillägg.
 • Avslut och framåtblick (15 min)

Tyndpunkten läggs på den aktuella frågan kring tävlingsregler, men vi vill även hinna ge en bild av SKF:s SUP-verksamhet idag. Förhoppningen/målet är att vi efter mötet ska ha haft en god diskussion gällande reglerna, men även ha skapat ett engagemang och viss styrning för fortsatt utveckling av grenen. Vi behöver bl.a. rekrytera till "SUP-kommittén" som under 2020 tappade fart i arbetet då alla tre medlemmar valde att kliva av. Det finns potential och engagemang, låt oss ta tillvara på det och jobba framåt tillsammans.

Anslut till mötet

Träffen körs via Teams. Ni ansluter här: SUP i Sverige - Öppen dialogträff 24 februari

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info