Hoppa till sidans innehåll

Svenska Kanotförbundet söker ny Generalsekreterare

21 OKT 2019 06:09
Är du intresserad av att leda och utveckla en idrott i världsklass? Då SKF:s nuvarande GS kommer att gå i pension sökes nu hans efterträdare. Varmt välkommen med din ansökan!
  • Skapad: 21 OKT 2019 06:09

Du hittar även anställningsannonsen som pdf här: SKF söker ny Generalsekreterare

Svenska Kanotförbundet (SKF) har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 128 kanotföreningar och runt 90 godkända kanotcentraler. Kanot kan du paddla för rekreation, motion och långfärd. Du som vill tävla kan välja bland 12 grenar där vi har mästerskap. Kanot är till för alla åldrar, det finns kanoter som passar i alla miljöer, allt från stilla vatten till tuffa utmaningar i fors eller hav.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som generalsekreterare i SKF har du övergripande ansvar för förbundets verksamhet, utveckling och resultat med fokus på följande områden:

  • Arbetsledande ansvar för förbundets personal.
  • Vara föredragande och sekreterare i förbundsstyrelsen samt verkställa styrelsens beslut.
  • Vara SKFs representant vid externa kontakter med andra organisationer som t.ex RF, SOK och ICF samt olika myndigheter och beslutsfattare. Du företräder ofta SKF gentemot media.
  • Ge stöd till hela organisationen genom att samverka med kommittéer, distrikt och resurspersoner.
  • Leda, samordna och följa upp det långsiktiga utvecklingsarbetet av svensk kanot.

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget behöver du ha en väl utvecklad förmåga att motivera, inspirera och skapa delaktighet. Du arbetar lösningsfokuserat och ser möjligheter före hinder. Du är intresserad av att hitta nya vägar och arbetssätt.

Som person kännetecknas du av en god initiativ- och samarbetsförmåga och du är strukturerad och klarar av att arbeta både självständigt och i team med andra, mot gemensamma mål och resultat.

Du har erfarenhet från ideella organisationer och vi tror att du har en bakgrund inom idrottsrörelsen - då förståelse och intresse för idrott i ett större perspektiv är av yttersta vikt. Du har en helhetssyn och förstår och utvecklar allt från föreningsliv till barn- och ungdomsverksamhet och elit.

Du har erfarenhet av strategiarbete och opinionsbildning och du uttrycker dig väl i tal och skrift – både på svenska och på engelska.

Om du har en högskoleutbildning med idrottsinriktning är det meriterande.

Körkort, B.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och din förmåga att samarbeta.

Anställningsvillkor

Tjänsten är på 100 %, tillsvidareanställning.

Uppdraget som generalsekreterare åt SKF innebär en del resor samt kvälls- och helgarbete. Vi tillämpar förtroendearbetstid och individuella förutsättningar vad gäller lön.

Tillträde 1 mars 2020, eller efter överenskommelse. Då vår nuvarande generalsekreterare går i pension kommer SKF verka för att möjliggöra kompetensöverföring i samband med dennes pensionsavgång.

Har du frågor om Svenska Kanotförbundet eller om arbetet som SKFs generalsekreterare är du välkommen att kontakta: Lars Martinsson, antingen via mail: This is a mailto link, eller telefon: 070-3463172

Sista ansökningsdag är 191103. Skicka din ansökan, innehållande personligt brev och CV, till This is a mailto link.

I din ansökan vill vi att du beskriver dina tankar kring hur du vill utveckla svensk kanot, i rollen som generalsekreterare i Svenska Kanotförbundet.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info