Hoppa till sidans innehåll

Svensk kvotplats säkrad på K1 200 m herr

01 MAJ 2021 14:13
Nyligen blev det klart att Sverige får en kvotplats till distansen K1 200 m herr på OS i Tokyo senare i sommar. Ännu är dock ingen svensk uttagen av SOK, som har det sista ordet för hela den svenska OS-truppen.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2021 14:13

Sverige har fått en kvotplats till K1 200 m herr på OS i Tokyo. Sedan tidigare var det klart att Petter Menning är uttagen till kommande OS-kval i Ungern och Ryssland med start i mitten av maj. Nu kommer varken Petter eller någon annan svensk att behöva köra kvalet på just K1 200 m, platsen är säkrad!

Oavsett en säkrad OS-plats via Internationella Kanotförbundets kvalregler har alltid respektive nations Olympiska Kommitté det sista ordet i uttagning till OS. I Sverige är det alltså Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) som gör uttagningen till OS-truppen efter nominering av respektive idrottsförbund. SOK utökar och presenterar truppen allt eftersom. I den tidiga höstuttagningen i november 2020 blev Linnea Stensils uttagen, hon är hittills den enda svenska kanotisten som är helt klar för spelen i Tokyo.

Svenska Kanotförbundet har nu nominerat Petter Menning för platsen till K1 200 m på OS i Tokyo till SOK. Ett naturligt val då Petter sedan tidigare varit klar och uttagen till OS-kvalet som han först varit inställd på att köra. Nu åker han istället till Ungern och Ryssland för att delta i de efterföljande världscup-tävlingarna som körs i anslutning till OS-kvaltävlingarna.

Onekligen en spännande månad som hägrar!

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info