Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsprogram 2020, Slätvatten

27 JAN 2020 18:38
2020 års tävlingsprogram för Slätvatten är spikat. 20 tävlingar i Sprint och Maraton tar plats i årets program. Gott om tillfällen att utmana och utmanas på tävlingsbanorna, förbered er!
  • Uppdaterad: 27 JAN 2020 18:38

Den nationella tävlingssäsongen inom Sprint öppnas upp med tävlingar i Jönköping den 2-3 maj, helgen därefter är det Maratonpremiär i och med Norrviken Runt i Sollentuna. Därefter följer en spännande säsong som bjuder på mång tillfällen att testa tävlingsnerv och form innan Aktersnurren traditionsenligt syr ihop säsongsavslutningen första helgen i oktober.

Ni hittar hela programmet här.

SM i Halmstad, Örkelljunga och Vaxholm

Tre städer huserar årets SM-tävlingar; Halmstad, Örkelljunga och Vaxholm.

Först ut är Halmstad som inleder med Short Track söndag den 28 juni och K2 och K4 200 m för seniorer måndag den 29 juni. Dessa båda dagar arrangeras inom ramen för RF och SVT:s "SM-veckan" där måndagens 200 m-race kommer att direktsändas i SVT. Täta och rafflande lopp att vänta i Halmstad där antalet banor i loppen kommer att gå ifrån de vanliga nio och utgöras av sex tighta banor. Upplagt för ett publikfriande finalpass både för dem som är på plats i Halmstad och de som tar del av spänningen via direktsändningarna.

Därefter fortsätter Sprint-SM med resterande tävlingar i Örkelljunga. Örkelljunga med finfina tävlingsbanor på Hjälmsjön gjorde comeback som tävlingsplats under 2019 och kör nu alltså Sprint-SM. Mycket glädjande med en ny SM-arrangör och ett gott initiativ från den allians av Skåneklubbar som genomför tävlingarna tillsammans.

Vaxholm står sedan som värd för årets Maraton-SM i mitten av augusti. Natursköna och mycket lämpliga vatten för maratontävlingar med klassiska strandlyft och många fina passager, både för kanotister och publik.

Maraton-NM inkl SUC/JUC i Bengtsfors

Bengtsfors med dess stora utbud av fina paddelvatten bjuder inte bara in till klassiska DKM utan står 2020 även värd för Nordiska Mästerskapen i Maraton för såväl ungdomar och juniorer som för seniorer och masters den sista helgen i maj. Tävlingen kommer även att ingå i SUC/JUC-säsongen.

Regattor, SUC/JUC-tävlingar och långkörare

Ett knippe klassiska långlopp återfinns i programmet 2020. Passar alla, såväl nybörjarmotionären som elitkanotisten och måsten för alla som söker upplevelse och utmaning. Förutom nämnda Norrviken Runt som är först ut körs Göta Kanal någon av dagarna under helgen 6-7 juni. Den 27 juni gör Kungsbacka River en glädjande comeback efter ett par års frånvaro. Den klassiska tävlingen får 2020 en ny förpackning med ny arrangör men behåller den utmanande bansträckningen där fina lugna vatten blandas med en och annan spännande fors att ta sig an. 8 augusti är datum för kraftprovet Dalsland Kanot Maraton som i år bjuder på en helt ny bansträckning med 45 km total längd fördelat på 8 paddelsträckor och 7 lyft.

Svenska Ungdomscupen (SUC) och Svenska Juniorcupen (JUC) fyller säsongen med hela tio deltävlingar innehållande både Sprint- och Maratontävlingar och massor av både K1, K2 och K4-paddling!

Nämnda säsongsöppningen på Jönköping Energi Arena är säsongens första regatta. I mitten av juni är det dags för Nyköpingsregattan, i slutet av juli Tolvenregattan i Hofors innan det är dags för att bege sig mot Rocksjön igen för Höstregatta första helgen i september. Den lyckade Besättningsregattan 2019 får sin givna repris 2020, Katrineholm återigen och datumet är satt till 21-22/9.

Inbjudningar

Inbjudningar till respektive tävling kommer i vanlig ordning att läggas ut på tävlingssidan. Välkomna ut på tävlingsbanorna 2020, det kommer bli grymt!

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info