Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Tips från RF – så kan föreningar minska elförbrukningen

17 OKT 2022 16:00
Den rådande utvecklingen av elpriser påverkar alla idrottsföreningar på ett eller annat sätt och för många har priserna inneburit en tuff situation. Nu kommer RF med konkreta tips på vad ni som förening kan tänka på.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2022 16:00

Många av våra kanotföreningar har redan börjat arbetet med att se över verksamheten och sina lokaler för att försöka sänka elförbrukningen. Det är förståeligt med tanke på den rådande utvecklingen av elpriser som påverkar alla idrottsföreningar på ett eller annat sätt. Och för många är oron stor inför vintern.

Konkreta tips
Riksidrottsförbundet släppte här om dagen tips till förbund och föreningar hur de kan minska elanvändning, minska kostnader och bidra till lägre elpriser i samhället.

Sänk temperaturen, stäng av energidränerande utrymmen som exempelvis bastu, släck lampor i utrymmen som inte används och duscha kortare tid. Det är några av de tips som sammanställts.

Se hela checklistan med tips här.

 

”Idrottsrörelsen behöver bidra till lägre elkostnader och göra det vi kan för att minska användandet av el. Även om våra medlemsförbund och idrottsföreningar har olika förutsättningar att spara el så kan alla göra något, säger Björn Eriksson”, ordförande Riksidrottsförbundet.

 

Flera av tipsen har hämtats från och i samråd med Energimyndighetens informationssida. Myndighetens informationssida hittar du här.

Riksidrottsförbundets information och tips om energieffektivisering hittar du här.

Skribent: Helene Ripa
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info