Hoppa till sidans innehåll

Truppen till EM i Italien!

21 APR 2021 23:01
Den 6-9 maj avgörs EM för Kanotslalom & Kajakcross/Extremslalom i italienska Ivrea. En fem kanotister stark trupp är uttagen med goda förhoppningar om riktigt fina prestationer!
  • Skapad: 21 APR 2021 23:01

De återkommande tävlingsarrangörerna i Ivrea bjuder in till ett efterlängtat Europamästerskap i Kanotslalom. Men, för första gången någonsin i EM-sammanhang adderas nu även den nya OS-grenen Kajakcross (OS-debut i Paris 2024), som internationellt går under namnet Extreme Slalom. Kanotslalom är som bekant sedan tidigare en OS-gren och EM-tävlingarna i Ivrea är en viktig anhalt i jakten på att övertyga Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) om att Sverige har kapacitet för att köra riktigt bra i Tokyo!

Den svenska truppen

Det är ett starkt lag som intar forsen i Ivrea. Både inom K1 herr och i Kajakcrossen finns goda chanser till finalpaddling. I Kanotslalom har inte minst Isak Öhrström och Erik Holmer visat god form under vårens inledande tävlingar. Isak har en femteplats som bäst från premiärtävlingarna för tre veckor sedan och Erik tog en fjärdeplats förra helgen.

Inom Kajakcrossen har Sverige två meriterade namn. Både Max Karlsson och Fredrik Wahlén har vid upprepade tillfällen tagit sig till semifinal och final, vid ett tillfälle även hela vägen upp på pallen. Max Karlsson avslutade fjolårssäsongen med att bli fyra i världscuptävlingarna i Slovenien.

Truppen, Kanotslalom

Herrar, K1

  • Isak Öhrström, Falu KK
  • Erik Holmer, Nyköpings FP
  • Fredrik Wahlén, Järfälla KoRK
  • Reserv på plats: Max Karlsson, Järfälla KoRK

Herrar, Lag

  • Isak/Erik/Fredrik

Damer, K1

  • Monika Mitasikova, Falu KK

Truppen, Kajakcross

  • Max Karlsson, Järfälla KoRK
  • Fredrik Wahlén, Järfälla KoRK

Följ tävlingarna

Mer information om tävlingarna, dagsprogram etc. finns på EM-arrangörens hemsida.

Europeiska Kanotförbundets hemsida kommer länk till liveresultat och livesändning att läggas upp närmare inpå tävlingarna.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd

  

TFFIR_pratbubbla_RGB-1000x563_alt.png


Godkänd Kanotcentral
Alandia


 
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info