Hoppa till sidans innehåll

Trygga äventyr med Francois

03 OKT 2019 15:05
Äventyret blir större, vatten och vind tuffare, överfarterna lite längre och horisonten vidgas för de grupper som får följa med Francois ut på tur.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2019 15:05

Kanotförbundet gratulerar Francois Herrault till väl utförd och godkänd examination. Francois kan nu titulera sig själv Havskajakledare 2. Det innebär att han med säker hand kan leda grupper ut i mer utmanande miljöer, likväl som på en tur på stilla vatten inomskärs.

Det är i Friluftsfrämjandet Haninge Lokalavdelning som Francois har sitt hjärta. Där är han en av eldsjälarna bakom Haninges kajakverksamhet. Under våren 2019 gick Francois utbildningen för att bli Havskajakledare 2, och i helgen 28-29 september var det dags att sätta kunskaperna på prov. Det gick som det skulle, och Francois är nu en av totalt tre som genomfört och klarat av Havskajakledare 2.

Så här säger Francois:

”Jag är väldigt stolt och glad att ha blivit godkänd som Havskajakledare 2. Detta var en mycket lärorik utbildning. Den delen som var mest ny och intressant för mig, var att lära mig observera deltagarnas beteende och teknik på vattnet, och utifrån det, planera övningar, samtidigt som deltagarna ska ha känslan att de är på en tur. Krävande för ledaren, men så mycket mer givande för både ledaren och deltagarna. Jag är dock inte fullärd och tänker fortsätta öva på vad jag lärt mig, med hjälp av pyramiden som stöd.”

Pyramiden som Francois refererar till är ett hjälpmedel för att analysera och coacha, och den ingår i SKFs ledarutbildningar.

Tidigare i våras var det Sanna Heikura och Johan Skarelius på Horisontkajak som blev Sveriges två första Havskajakledare 2. Är du också nyfiken på utbildningen? Läs mer här.

Skribent: Katinka Ingves
Epost: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info