Hoppa till sidans innehåll

Tunga, men delvis väntade, besked från ICF

09 APR 2020 08:45
ICF ställer in eller skjuter fram i princip hela det internationella programmet. Det är slutsatsen efter gårdagens besked.
  • Skapad: 09 APR 2020 08:45

Internationella Kanotförbundet (ICF) kom under gårdagen ut med information gällande det internationella programmet inom samtliga grenar. Som väntat innebär rådande situation med coronaviruset att flera tävlingar helt ställs in medan andra flyttas fram i tiden. ICF fortsätter att se över programmet och kommer löpande kommunicera ut uppdaterad information för både säsongen 2020 men även kring planeringen av 2021 som såklart också påverkas.

  • Det Sprint-VM som var planerat till mitten av juli för icke OS-distanser skjuts fram till september. Ännu finns inget datum presenterat och heller ingen information om hur VM kommer att förhålla sig till OS-distanserna.
  • För Kanotslalom ställs en del tävlingar in helt men fortfarande finns hopp om att köra ett par VC-tävlingar samt Junior & U23 VM på senare datum, besked väntar.
  • Kanotpolo-VM 2020 i Rom skjuts fram till april 2021. Detta VM utgör även kval till World Games (likt OS för icke OS-grenar). Sedan tidigare är det klart att World Games skjuts upp till 2022 i och med att OS flyttades till 2021 och därmed skulle krocka med ursprungsdatumet.
  • Maraton-VM som skulle avgöras i Norge i slutet av augusti ställs in. Tufft besked för många, både svenska kanotister och fans, som hade sett framemot ett VM i grannlandet.
  • Junior & U23 VM för Sprint ställs in.
  • En av ljusglimtarna är att Surfski-VM i Portugal i september planeras att genomföras som planerat.

Flera tråkiga besked givetvis men samtidigt var det redan klart att säsongen 2020 skulle innebära stora förändringar.  

Läs mer om ICF:s beslut och följ deras löpande arbete på deras hemsida. En översikt av internationella tävlingar med senaste statusuppdateringen hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
E-post: Adressen Gömd


errea logo

 

 


Alandia


 

 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Johansson, Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info